Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šikana učitelky (†55) na škole v Třebešíně: Zástupkyně ředitelky ji zametla pod koberec

Autor: idh - 
27. března 2016
14:43

Za týdny týrání učitelky Ludmily V. (†55) studenty na pražské průmyslovce na Třebešíně konečně přicházejí tresty. Výsledky kontroly České školní inspekce potvrzují: došlo k porušení zákona. A navíc to vypadá, že zástupkyně ředitelky o všem věděla a zametla to pod koberec.

To, o čem se mluví od chvíle, kdy případ otevřel Blesk, je potvrzeno: vedení školy porušilo zákon. Ze závěrů České školní inspekce mrazí. „Ředitel školy (František Bártl) od října 2015 do poloviny ledna 2016 prokazatelně věděl o nekázni žáků,“ je uvedeno ve zprávě inspekce. Vyšetřování ukázalo, že s tyrany o závažnosti činu nikdo nemluvil, nebyly učiněny kroky ani pro ochranu učitelky!

„Postup vedení školy je v rozporu se školským zákonem, zní závěry kontroly. Navzdory pravidlům za ředitele mnoho věcí řešila zástupkyně Taťjana Kubíková. I z její strany došlo k řadě pochybení. „Zodpovědnost je i na širším vedení školy,“ řekl Blesku v souvislosti s tím Patrik Nacher, předseda magistrátního výboru pro výchovu a vzdělávání. „Uvítal bych, kdyby nový ředitel průmyslovky učinil další personální změny,“ dodal.

Jaká byla role zástupkyně?

Podle slov studentů školy je zástupkyně ředitele Taťjana Kubíková tím, kdo vše zametal pod koberec. „Bártl tam byl jen na podepisování papírů, ve skutečnosti vládla ona,“ říkají studenti. Školní inspekce řekla: „Pod dokumenty o jednání s žáky je podepsána jen ona. Nelze ověřit jejich pravdivost.“

Vyhazov jen pro dva tyrany?

Ze tří tyranů na Třebešíně, které zastavila až smrt profesorky Ludmily V. (†55), by měli být vyloučeni dva. Svědkové, spolužáci i školní inspekce uvádějí, že za týdny ponižování a týrání učitelky Ludmily V. stáli tři aktéři ze třídy 2. E. Řízení o vyloučení však začalo jen se dvěma. „Rodinám jsme odeslali oznámení,“ potvrdil Blesku zastupující ředitel Václav Jahoda. Třetímu zůstane »podmínka« a trojka z chování.

„Na videu nebyl, ke změně jeho trestu není důvod,“ vysvětluje Jahoda. Policie na škole zatím nekončí. „Podle všeho bude šetření ještě poměrně dlouhá záležitost,“ řekl Jahoda. To potvrdil i mluvčí policie Jan Daněk. Podle informací Blesku vyšetřovatelé čekají i na zprávy lékařů, které paní Ludmila navštěvovala.

montevideo ( 28. března 2016 12:23 )

Na druhou stranu nechápu, proč je "lepším mravům" nenaučili spolužáci. To se na tu šikanu jen koukali?

bizon_pepa ( 28. března 2016 11:18 )

Z tvého příspěvku vyplývá, že obdivuješ vládu levice. Ale co budeš dělaž až tě levice odstřihne od internetu. Tvůj oblíbenec Chovanec se o to už pokusil.

montevideo ( 28. března 2016 10:38 )

I ten pověřený Jahoda byl v rozhodné době členem vedení. I on měl být dávno vyhozen.

montevideo ( 28. března 2016 09:03 )

Jednomu z těch spratků na první fotografii oči nezakryli. Takže se můžeme podívat do tváře smějící se bestii.

rumungro ( 28. března 2016 01:29 )

Proč my si máme namáhat něco, o čem ty jenom sníš ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání