Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lyžař ve Špindlu vystrčil ženu ze sjezdovky: Dlouhou dobu ležela mimo dráhu bez pomoci

Lyžař ve Špindlu vystrčil ženu ze sjezdovky: Dlouhou dobu ležela mimo dráhu bez pomoci.
Lyžař ve Špindlu vystrčil ženu ze sjezdovky: Dlouhou dobu ležela mimo dráhu bez pomoci.  (Autor: ČTK)
Autor: dce - 
4. dubna 2016
17:07

Ačkoliv to vypadá, že zima už povolila nad krajem své sevření, v mnoha horských střediscích se stále lyžuje. A tak má i horská služba pořád plné ruce práce. Mimo jiné je například ve Špindlerově Mlýně zaměstnala i lyžařka, kterou kdosi vystrčil z dráhy sjezdovky.

Náročný víkend si „užili“ pracovníci horské služby v Krkonoších. Jen během tohoto víkendu řešili asi 20 úrazů, z toho polovinu těžkých! Jedním z nich byl i úraz ženy, kterou lyžař za jízdy vystrčil z dráhy červené sjezdovky přímo do lesa. Skončila s úrazem kolene a páteře v nemocnici.

„Nikdo si jí nevšiml, takže tam delší dobu ležela bez pomoci. Nyní je v nemocničním ošetření s úrazem páteře,“ řekl Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše. Podle serveru iDNES.cz se jednalo o Klepšovu manželku, která mu, když přišla k vědomí, zavolala z mobilu. Klepš ji hledal několik minut. Lyžař, který za nehodu mohl, z místa ujel.

„Na sjezdovkách stále leží sníh, který je v ranních hodinách umrzlý a tvrdý. Zároveň ale svítilo sluníčko a byla výborná viditelnost. To lákalo lyžaře k vysokým rychlostem. Následkem toho jsou úrazy hlavy a bohužel i páteře,“ doplnil Klepš.

moiaza ( 4. dubna 2016 17:37 )

Láska, pravda, ohleduplnost, galantnost, to jsou předností českého člověka. Škoda že jen ve snech Havla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání