Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Královéhradecku se srazily dvě dodávky, jeden mrtvý a 4 zranění

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: ČTK ljš - 
4. dubna 2016
10:57

Při srážce dvou dodávek na konci dálnice D11 na sjezdu u Libišan před Hradcem Králové zemřel čtyřiapadesátiletý řidič jedné z dodávek. Další dva lidé byli zraněni těžce a dva lidé lehce. Všichni skončili na traumacentru hradecké fakultní nemocnice. Policie dálnici v místě nehody po 06:30 uzavřela a dopravu odklonila přes Opatovice.

Řidič dodávky značky Mercedes jedoucí od Prahy k Hradci Králové na konci dálnice z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s další dodávkou značky Iveco. Jednou z verzí příčiny nehody je mikrospánek u řidiče mercedesu, který pak následkům zranění podlehl. Nehoda se stala na samotném konci dálnice v místě, kde již mezi pruhy nejsou svodidla.

Záchranáři zraněného řidiče mercedesu v kritickém stavu vrtulníkem přepravili do fakultní nemocnice, kde při předávání lékařům zemřel. Zbylé zraněné museli záchranáři z aut vyprostit. V Ivecu byli těžce zraněni dva lidé, dva spolucestující z mercedesu utrpěli lehká zranění. Více lidí v dodávkách nejelo. Záchranáři na místo nehody vedle vrtulníku vyslali i čtyři záchranářské posádky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání