Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilý cyklista vytáhl na posádku auta nůž: Nelíbilo se mu, že na něj řidička troubí

Opilý cyklista vytáhl na posádku auta nůž: Nelíbilo se mu, že na něj řidička troubí (ilustrační foto)
Opilý cyklista vytáhl na posádku auta nůž: Nelíbilo se mu, že na něj řidička troubí (ilustrační foto)  (Autor: Hasiči Domažlice - hasicido.cz)
Autor: dce - 
29. března 2016
15:41

Pořádně vyděšená byla posádka automobilu v Biskupicích na Zlínsku. Opilý cyklista tu na troubení řidičky reagoval vskutku agresivně - nožem rozbil sklo auta a jeho posádku pak ohrožoval nožem. Nakonec musel vychladnout v policejní cele.

Opilý cyklista (31) kličkoval v sobotu odpoledne po silnici v Biskupicích. Na troubení řidičky (25), které několikrát zkřížil cestu, ale nereagoval, a tak musela žena nakonec zastavit. V tu chvíli zastavil i cyklista, z bundy vytáhl nůž s 20centimetrovou čepelí a rukojetí rozbil přední okno vozu.

"Poté přistoupil ke dveřím čtyřiačtyřicetileté spolujezdkyně, které otevřel, a začal ženu ohrožovat nožem. Na to však ihned reagoval devětačtyřicetiletý spolujezdec ze zadního sedadla, který na útočníka zakřičel. V ten okamžik však cyklista nůž otočil proti tomuto muži a ohrožoval ho v oblasti břicha," uvedla policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Muži se podařilo se noži vyhnout, a dokonce i srazit útočníka k zemi. Cyklista pak rychle nasedl na svůj dopravní prostředek a ujel. Policisté, kteří případ začali řešit, agresora brzy našli. 

"Provedli u něj orientační dechovou zkoušku s výslednou hodnotou 2,09 promile alkoholu v dechu. Opilého cyklistu policisté zadrželi a převezli do Zlína, kde jej umístili do policejní cely. Zde cyklista strávil noc," dodala mluvčí.

Svým jednáním se cyklista dopustil nejen přestupku řízení v opilosti, ale i trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví, za což mu hrozí až tři roky ve vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání