Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič zabil chodce na přechodu a ujel, za hodinu se ale vrátil

Řidič srazil v Náchodě chodce a ujel. Za hodinu se ale vrátil.
Řidič srazil v Náchodě chodce a ujel. Za hodinu se ale vrátil.  (Autor: Police ČR)
Autor: ČTK, haj - 
20. března 2016
11:06

Osobní vozidlo v sobotu v půl osmé večer srazilo v Náchodě chodce. Devětašedesátiletý muž utrpěl mnohočetná zranění a na místě zemřel. Řidič sice ujel, ale po hodině se mu asi vše rozleželo v hlavě a na místo nehody se vrátil.

Nehoda se stala v Pražské ulici v Náchodě. Čtyřiapadesátiletý šofér vozidla Ford Galaxy mířil směrem na Českou Skalici a údajně přehlédl chodce, který přecházel přes přechod. Srazil ho, pak zřejmě zazmatkoval a z místa nehody ujel.

Svědci se snažili zraněnému pomoct, než přijeli záchranáři. Zranění však byla závažná, a tak chodec nakonec nepřežil. „Přestože obě výjezdové skupiny byly na místě během čtyř minut od výzvy, zasahující lékařka musela konstatovat, že devětašedesátiletý muž utrpěl při střetu mnohočetná závažná poranění, kterým na místě podlehl,” uvedl mluvčí královéhradeckých krajských záchranářů Ivo Novák.

Řidič se po hodině vrátil. Podle dechové zkoušky nepožil alkohol ani drogy. Policejní mluvčí Hana Klečalová uvedla, že je nyní předčasné odhadovat, jaký trest řidiči za neposkytnutí pomoci hrozí.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání