Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Syna mi mlátili, tak začal taky šikanovat, říká máma žáka z Pelhřimova. Dětem tu strkali hlavy do WC

Autor: Jiří Čada - 
24. února 2016
19:20

Rodiče měli pravdu. Tak hodnotí Česká školní inspekce stížnost 22 rodičů na šikanu, ke které docházelo mezi malými druháky na Základní škole Krasovy domky v Pelhřimově. Inspektoři nyní ukončili na škole vyšetřování.

Podle zprávy školních inspektorů, kterou má Blesk k dispozici, kroky k zjednání nápravy po zjištění násilností ve třídě nebyly provedeny ve škole tak, jak měly, tedy neprodleně. Čekalo se, až se výchovná poradkyně a zároveň třídní učitelka vrátí z lyžařského kurzu!

„K šikaně v té třídě docházelo už od první třídy,“ řekla včera překvapivě matka jednoho z malých agresorů. „Můj syn byl v první třídě také fyzicky napadán, a tak aby unikl dalšímu násilí, přiklonil se na stranu útočníků,“ vysvětlovala chování syna. Její potomek je jedním z pěti, kteří byli potrestáni za násilnosti na spolužácích ředitelskou důtkou.

Žáček se zhroutil

Žáček, který se po opakovaných útocích dokonce zhroutil, chodí nyní v Pelhřimově už na jinou školu. Jeho zoufalá situace však psychologům pomohla odhalit na škole bití, zavírání na záchodech, strkání hlav do záchodové mísy a další násilnosti.

„Závěry inspekční zprávy jsem nerozporoval. Souhlasím, je v tom díl i mého pochybení, ale já skutečně o té šikaně nevěděl,“ dušoval se znovu ředitel školy Pavel Rafaj.

Video Rozhovory o šikaně - Blesk TV
Video se připravuje ...

zednik ( 25. února 2016 09:49 )

 Tahle máma i ty ostatní matky těch hajzlíků z Pelhřimova mají na všem taky velký podíl viny. Jestli to máma řešila tím, že "tak se nedej a oplať mu to" je to špatně.Jenže nevíme, jak byla vychovaná ona sama , ale umím si to představit... Mluvme o výchově v rodině, k čemu jsou děti doma vedené, jaké hry jsou jim dovolené a jaká mluva je pro ně doma samozřejmá. Šestileté dítě takhle prostě někdo vychoval. A určitě se sprosťárnám, násilí a hulvátsví nenaučil v jeslích nebo školce.

taktone ( 25. února 2016 04:35 )

já jsem si zašla v první třídě před školu na svińáka jsem si počkala málem se posral zkurvysyn a už dal pak dceři pokoj nějaká učka nebo kdo mi nezabrání v tom abych nedala přes hubu hajzlovi co mi šikanuje děcko

rumungro ( 25. února 2016 02:22 )

Páky na grázlíky jsou, je však potřeba dát všem učitelům takovou ochranu a pravomoc, aby si rodiče rozmysleli útoky na jejich rozhodování.

aaobcanka ( 25. února 2016 02:13 )

Učili jsme mnoho let na různých školách : 1) ředitelé si dovolují, co se jim líbí. Jsou nepostižitelní a zneužívají své moci. Mstí se neoblíbeným učitelům. 2) Kvůli ev. zrušení školy ředitelé i učitelky zamlčují katastrofální stav současné mládeže : děti lžou, podvádí, jsou agresivní vůči všem, drzí, vysmívají se - zejména starším učitelkám, dovolí si neskutečné vulgarity, útočí fyzicky, plivou, hází a střílejí foukačkami atd. Šikana utýrané učitelky na průmyslovce Na Třebešíně není vůbec, ale vůbec ojedinělá. Kdyby začali pedagogové mluvit, to by se rodiče žijící v bludu i paní ministryně školství a paní primátorka MHMP divili ! Jedinou cestou pro návrat k disciplině je rákoska Igora Hnízda, resp. chce to vrátit se k minimálně těm "trestům", jaké byly za socialismu, lépe k fyzickým trestům 1. republiky. Dítě potřebuje tvrdou ruku, vůdce, silnou osobnost, zvláště, když je z domova nevychované, tj. pohlavek, dostat tzv. přes prsty apod. Netahejme sem nesmyslné moresy Západu, Švédů, Finů, Norů, Dánů, Angličanů atd. Jejich rádoby láskyplný přístup k tzv. spratkům (a muslimům) pod hrozbou odebrání dítěte při použití u malého uječeného dítěte trestu "dát jich pár na zadek" vede do pekel.

gabreta ( 25. února 2016 02:09 )

Tak to začni hned posilovat. Jak přijdou do tříd děti ze Sorbóny a pak přivandrovalí umouněnci, tak budeš mít oteklou ruku!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání