Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemřel Ivan Jonák (†59): Majitel Discolandu a muž, který nechal zavraždit svou manželku

Autor: dce - 
24. února 2016
15:48

Ivan Jonák (†59), osobnost 90. let a odsouzený zločinec v jedné osobě, zemřel ve středu 24. února. Informaci potvrdil jeho kamarád DJ Uwa. Jonák si odseděl 18 let za nájemnou vraždu své manželky. Z vězení byl propuštěn v dubnu 2014.

Ivan Jonák zemřel náhle ve středu 24. února. „Ano, je pravda, že je Ivan Jonák mrtvý. Neví se, jak se to stalo. Neví se, co se stalo. Rodina si zatím nepřeje zveřejňovat další informace. Pravdou je, že měl zdravotní komplikace. Několikrát si volal záchranku,“ řekl Blesk.cz Jonákův kamarád DJ Uwa.

Video Dcera Ivana Jonáka požádala DJ Uwu, aby komunikoval s médii. - Blesk - Richard Veselý
Video se připravuje ...

K Jonákovu domu přijely tři vozy pražské kriminálky a vyšetřují jeho smrt. Podle informací z místa by se nemělo jednat o sebevraždu. Jonák v poslední době často navštěvoval lékaře a údajně nebral předepsané léky na cukrovku. Do jeho kulatých narozenin zbývalo jen pár dní.

„Za smrt muže mohou pravděpodobně zdravotní komplikace,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková s tím, že předběžně bylo vyloučeno cizí zavinění.

Video Pohřební služba odnáší tělo Ivana Jonáka - Blesk - Richard Veselý
Video se připravuje ...

V 90. letech proslul zejména díky svému zábavnímu podniku Discoland Sylvie, pojmenovanému po jeho dceři, kde se scházeli ti, kteří v té době něco znamenali. Jonáka znali lidé i z kabrioletu, se kterým ve společnosti nahých dívek projížděl Prahou.

V roce 1994 ale někdo zastřelil jeho manželku Ludviku Jonákovou a soud uznal z nájemné vraždy vinným právě Ivana Jonáka, kterého poslal na 18 let do vězení. Ven se dostal teprve v dubnu 2014. A hned to rozjel ve velkém stylu s alkoholem a mladými striptérkami.

Velké plány s podnikáním a návratem ke dnům slávy Discolandu se mu ale nepodařilo uskutečnit – kvůli dluhům mu museli finančně pomáhat přátelé.

 

Fotogalerie IVAN JONÁK - nekorunovaný král pražského podsvětí 64 fotografií

dylina ( 25. února 2016 20:45 )

Jonák,nebo Ransdorsf-všechno jedna svoloč!

dylina ( 25. února 2016 20:41 )

Pavel Kopecký byl asi jeho velkej kámoš,co?

nicnezpravda ( 25. února 2016 00:13 )

Jonák má navíc syna s jinou ženou,který se nejdřív jmenoval Ivan Jonák a pak ho matka přejmenovala na Adama Jánského Je ročník 1994..

e-mail ( 24. února 2016 21:02 )

Proč si píšeš sám se sebou?

vrahrychtar ( 24. února 2016 20:52 )

prej mu zaskocil zalud v krku...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání