Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři kamarádky ubily a ubodaly staříka k smrti: Jedna dostala 15 let, další půlku

Autor: dce, rvs, ČTK - 
11. února 2016
13:24

Tři holky, dvě z nich nezletilé, obžalované z vraždy seniora v Letňanech uznal soud vinnými. Jednání bylo vzhledem k věku obžalovaných neveřejné, verdikt ale byl vyhlášen veřejně. Zletilé dívce hrozil i výjimečný trest, její mladší kamarádky mohl soud poslat za mříže maximálně na deset let.

Ve středu soud vyslechl svědky a znalce z oboru soudního lékařství, psychologie či psychiatrie, dnes se četly listinné důkazy a závěrečné návrhy. Soud nakonec trojici vražedkyň uznal vinnými. Andrea H., která byla v době vraždy plnoletá a seniora bodla 6x, dostala 15 let. Její dvě kamarádky muže bodly jednou a soud je poslal do vězení na 7,5 roku. 

„V šestém patře v obývacím pokoji nedříve slovně provokovali poškozeného, když chtěl odejít na balkon a zavolat si pomoc, jedna z dívek mu zastoupila cestu. Potom ho povalily na zem opakovaně do něj kopaly, tloukly ho pěstmi a věcmi z bytu. Andrea H. ho šestkrát silně bodla do hrudníku, břicha a zad. Zbylé dívky ho bodly jednou, střední silou. Protože muž stále dýchal, dusily ho ještě polštářem a dekou. Poškozený nejdřív volal o pomoc, pak zřejmě upadl do bezvědomí,“ četl soudce.

Při odchodu se pokusily založit požár, aby zahladily stopy. Sporák ale zhasl, protože na něj položily přílis mnoho věcí. Senior zemřel na vykrvácení. Podle soudu šlo o vraždu spáchanou zvláště surovým a trýznivým způsobem.

Mladší dívky byly v době činu podle policie na útěku z výchovného ústavu, ve kterém dříve pobývala i nejstarší z nich. Nyní jsou všechny tři ve vazbě.

 

Samo ( 11. února 2016 16:55 )

Jenom by mně zajímalo jak by vypadal trest, kdyby 3 mladíci zavraždili babku. Jsem si jist,že zletilý by dostal 20 roků a ti nezletilí po 10 rokách.

salto ( 11. února 2016 15:55 )

Nějak de ta pravda a láska vymkla z rukou

ginna15 ( 11. února 2016 14:41 )

Všechny bez rozdílu popravit!

kaaalda ( 11. února 2016 14:26 )

ty dvě se ven dostanou asi za 48 měsíců,protože jsou prvotrestané,nějakou dobu ve vazbě a hlavně na 2/3 trestu...a ta poslední mr.ka tam snad chípne

meverickx ( 11. února 2016 14:07 )

Já bych je tady netrestal,,,, Obarvil bych je všechny tři na blond a poslal na Dovolenou do Sýrie

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání