Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čert napadl děti v Šumperku leptavou mastí: Útočníkům nebylo ani 15 let

Autor: dce - 
22. prosince 2015
13:31

Mikuláš v Šumperku letos nebyl příliš veselý. Několik dětí, které se účastnily průvodu, tu utrpělo poleptání v obličeji černidlem, které bylo použito. Policie prokázala, že děti nikomu ublížit nechtěly.

Několik dětí po Mikulášském průvodu 5. prosince v Šumperku skončilo v nemocnici. Nepříjemné a často i bolestivé popáleniny, které měly v obličeji, způsobilo černidlo, to bylo od začátku jisté. 

„Stalo se nám to u radnice, děti byly v první řadě za ohrádkou. Čerti, kteří byli pod pódiem u Mikuláše, chodili k zábraně a náhodně mazali děti na obličej. Syn si okamžitě stěžoval, že ho pálí brada. Snažila jsem se mu tuto mast setřít a doma pak umýt. Stále si stěžoval, že ho to štípe. Do rána měl spálenou celou část brady,“ řekla serveru Denik.cz matka jednoho z popálených chlapců.

Původně padlo podezření na dospělé čerty, kteří děti pomazávali černidlem. Už tehdy to ale zpochybnila spolupořadatelka akce, která uvedla, že mast, kterou mažou na děti, pomazali nejprve na sebe.

Policie nyní zjistila, že viníky nejsou ani lidé, kteří se k průvodu přimotali později. Leptavou mast namíchaly samy děti! „Šetřením ve věci nebylo zjištěno úmyslné jednání s cílem způsobit komukoli újmu na zdraví. Látku, která způsobila zúčastněným zdravotní obtíže, jsme zajistili a bude podrobena chemické expertize. Mazadlo používaly osoby mladší patnácti let, které byly součástí oficiálního průvodu,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policie se však případem bude i nadále zabývat. „Předmětem dalšího šetření je především rozsah zdravotního poškození a případná nedbalostní rovina tohoto jednání,“ dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání