Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čert v Mikulášském průvodu v Šumperku pomazal děti leptavou mastí!

Čert v Mikulášském průvodu v Šumperku pomazal děti leptavou mastí! (ilustrační foto)
Čert v Mikulášském průvodu v Šumperku pomazal děti leptavou mastí! (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
10. prosince 2015
09:47

Ošklivou dohru má pro mnoho dětí ze Šumperka tradiční Mikulášský průvod. Černidlo, kterým mnoho diváků potíral jeden z čertů, jim totiž způsobilo na obličeji rozsáhlé popáleniny. Dokonce museli vyhledat lékaře.

Sobotní večer byl pro mnohé děti ve znamení čertů, andělů a hlavně Mikuláše. Bylo tomu tak i v Šumperku, kde se odehrával tradiční Mikulášský průvod. Jenže celá akce skončila pro mnohé účastníky přinejmenším velmi nepříjemně. Mnoho dětí skončilo v nemocnici!

Zatím neznámý pachatel – pravděpodobně jeden z čertů - pomazával přihlížející děti, ale i dospělé černidlem z masti, která byla toxická! Několik z nich totiž skončilo s popáleninami obličeje.

„Stalo se nám to u radnice, děti byly v první řadě za ohrádkou. Čerti, kteří byli pod pódiem u Mikuláše, chodili k zábraně a náhodně mazali děti na obličej. Syn si okamžitě stěžoval, že ho pálí brada. Snažila jsem se mu tuto mast setřít a doma pak umýt. Stále si stěžoval, že ho to štípe. Do rána měl spálenou celou část brady,“ řekla serveru denik.cz matka jednoho z popálených chlapců.

Policisté případ prošetřují, o jakou látku se jednalo, zatím není známo. Spolupořadatelka průvodu uvedla, že nechápe, jak k celé věci mohlo dojít – krém, který se dostane na obličeje dětí, totiž používají sami čerti i na své kůži.My vždy používáme běžný krém, do kterého nastrouháme kreslicí uhel,“ vysvětlila.

„Je nám líto, že tato společná oslava adventního svátku je nyní pošpiněna vandalstvím nějakého člověka, jehož zaviněním bylo poškozeno zdraví těch nejmenších. Do budoucna bychom rádi podobným tragédiím předešli. Musíme ovšem přiznat, že není v našich silách podobným „vskutku čertovským“ útokům zcela zabránit. Této akce se účastní i mnoho lidí v převlecích, kteří k organizační skupině nepatří, a nemůže tedy korigovat jejich chování. Proto pod vlivem letošních smutných událostí a ve snaze neriskovat podobné neštěstí zvažujeme nyní možnost, že by se v příštích letech mikulášská oslava vůbec nekonala,“ napsal děkan šumperské Římskokatolické farnosti Slawomir Sulowski.

eseteset ( 10. prosince 2015 22:09 )

A kde vidíte nenávist? To je prostě realita. V takovém světě žijeme. A žádné vaše přesvědčení, že nás muslimové milují na tom nic nezmění.

e.44 ( 10. prosince 2015 18:00 )

Zjevně jsi natvrdlejší než se původně zdálo a sám se tu z toho usvědčuješ tedy ta jsi dílo

papik ( 10. prosince 2015 17:55 )

Nechápu jak by nějaký islamista nebo islamistka měl zrušit mikuláše. Takže není.

e.44 ( 10. prosince 2015 17:28 )

hana5 souhlas

matko2467 ( 10. prosince 2015 17:02 )

Hmm škoda, ale certik pekný

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání