Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda na Českolipsku: Řidič naboural dodávku a zemřel na místě

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
19. prosince 2015
10:05

Jednačtyřicetiletý muž přišel o život v sobotu nad ránem při autonehodě u Nového Boru na Českolipsku. Osobní auto zde zezadu narazilo do dodávky. Na vině může být hustá mlha. Pro ČTK to uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Nehoda se stala kolem třetí hodiny na silnici první třídy mezi Novým Borem a Svorem. Vůz Ford Mondeo se srazil s dodávkou Mercedes. „Na přímém úseku vozovky, pravděpodobně z důvodu husté mlhy, řidič před sebou přehlédl ve stejném směru jedoucí nákladní vozidlo Mercedes-Benz Sprinter a zezadu do něj narazil,“ vylíčila mluvčí.

„Vozidlo Ford bylo následkem střetu odmrštěno vpravo mimo vozovku. Jeho jednačtyřicetiletý řidič při nehodě utrpěl vážná zranění, kterým bohužel na místě nehody podlehl,“ dodala Šrýtrová.

Orientační dechová zkouška podle mluvčí prokázala, že řidič dodávky nepil. „Ve věci byla nařízena soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologie. Ta ukáže, zda jednačtyřicetiletý řidič nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Osobní vozidlo policisté zajistili prostřednictvím odtahové služby ke znaleckému zkoumání,“ uvedla.

V Libereckém kraji jde tento týden o druhou tragickou nehodu. Ve čtvrtek zemřel při havárii na silnici I/13 u Jítravy také jednačtyřicetiletý muž.

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání