Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Kvůli přepadení a vraždám v Horusicích policisté vyslechli už 420 lidí!

Autor: ČTK - 
17. prosince 2015
17:18

Už 420 lidí vyslechla policie v souvislosti s případem přepadení a dvou vražd v Horusicích. Rodinnou firmu na Táborsku v září přepadla skupina tří až šesti osob. Policie po útočnících, kteří způsobili škodu přibližně půl milionu korun, stále pátrá.

Policisté v souvislosti s případem vyslechli více než 420 osob. Zajistili a vyhodnotili bezmála stovku stop. Útočníci se podle policie při přepadení firmy, která se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů do motorek Jawa a ČZ, chovali velmi brutálně. Dva muže prakticky utloukli. Jeden z nich zemřel krátce po incidentu, druhý pak skonal po několika dnech v nemocnici. Útočníci zranili celkem sedm lidí.

„Žádáme řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice – Veselí nad Lužnicí a dále pak ve směru Veselí nad Lužnicí – Lomnice nad Lužnicí – Třeboň a všimli si pohybu podezřelých osob nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům. Rovněž žádáme řidiče, kteří mají ve svých vozidlech autokameru a v inkriminovanou dobu projížděli daným místem, aby záznam poskytli jihočeským kriminalistům. Každá maličkost je důležitá,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Lupiči vtrhli do horusické firmy HF moto, která se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů do motorek Jawa a ČZ, ve středu 16. září večer.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání