Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nezletilí umučili bezdomovce v Pardubicích k smrti, dostali 7,5 roku!

Nezletilí chlapci už znají trest za ubití bezdomovce. Dokud ale nebude pravomocný, nelze ho zveřejnit.
 (Autor: Blesk - Jitka Pecharová)
Autor: shp, ČTK - 
17. prosince 2015
14:26

Krutě bezdomovce mlátili, týrali, mučili a dokonce do něj stříleli vzduchovkou. Muži před smrtí i zapálili vlasy. Jen tak z nudy. Dva nezletilí mladíci byli za barbarský čin odsouzeni na 7,5 roku. Rozsudek však není pravomocný. Chlapcům přitom hrozilo až 10 let za mřížemi. Pokud by byli plnoletí, byli by ohroženi až dvojnásobným trestem.

Útočníci pětapadesátiletého bezdomovce napadli 3. srpna u pardubického autobusového nádraží. Podle policie přijeli do Pardubic na kolech už s úmyslem se s někým poprat a měli s sebou i vzduchovou pistoli a boxer.

Jeden z mladíků podle policejního spisu skočil oběti nohama na hrudník a břicho. Oba zasáhli bezdomovce několika ranami do těla a obličeje ze vzduchové pistole, jeden z nich jej udeřil i boxerem do hlavy. Bezdomovce údajně mučili také nůžkami, které našli v jeho batohu, a jeho francouzskou holí. Zapálili mu také vlasy a oheň pak udusili šlápnutím na hlavu.

Celý útok trval asi půl hodiny, muž ještě nějakou dobu žil. Útočníci ho podle policie nechali bez pomoci a odešli, jen řekli o něco dál kolemjdoucímu, že poblíž leží opilý člověk, aby zavolal záchranku. Později měli v areálu letního kina konflikt s dalšími bezdomovci.

Mrtvý byl podle policie v podstatě bezproblémový, samotářský člověk, žijící mimo společnost. Před smrtí byl pod vlivem alkoholu, proto usnul na lavičce.

Policie oba mladíky původně obvinila z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Později jejich čin překvalifikovala a navrhla obžalobu pro vraždu. Ke změně kvalifikace vedly kriminalisty zejména závěry znaleckých posudků z oboru soudního lékařství, psychiatrie a psychologie.

majojo ( 18. prosince 2015 11:16 )

Skvělé rozhodnutí. Chlapci se v base proškolí a za sedm a půl roku tu máme další problém.

schelly ( 17. prosince 2015 22:35 )

Úplně s vámi ve všem souhlasím. Je to přesně jak jste napsal.

kaaalda ( 17. prosince 2015 18:51 )

nechutně málo!!!!!!!!!

7481 ( 17. prosince 2015 17:31 )

Jen počkejte páni soudci.Kdo si počká ten se dočká!!!

naidka ( 17. prosince 2015 17:10 )

Není zabití jako zabití. Tohle byl způsob zvlášť trýznivého a opovrženíhodného zabití a tomu měl trest odpovídat . Z takových tyranů vyrostou jenom zrůdy, které budou nebezpečné pro své okolí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání