Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Načapal ho při krádeži auta: Zloděj muži prorazil lebku šroubovákem

Načapal ho při krádeži auta: Zloděj muži prorazil lebku šroubovákem.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
11. prosince 2015
16:03

Zcela brutálně se bránil zloděj, který chtěl v Praze vykrást auto. Když ho při akci načapal majitel, začal se ohánět šroubovákem, kterým muži nakonec probodl lebku, a z místa zmizel. Poznáváte ho?

Byl konec října, když muž objevil v ulici Švábky v Praze zloděje u nákladního vozidla. Šroubovákem vylomil zámek a chtěl si z auta odnést něco cenného, v tom mu ale zabránil řidič vozu. Zloděje začal pronásledovat s úmyslem ho zadržet.

„To se řidiči i následně podařilo, avšak pachatel krádeže se začal zadržení bránit. Přitom třímal v ruce šroubovák, kterým chvíli předtím u vykrádaného auta vylomil zámek. Tento pracovní nástroj se ale nenechavec rozhodl použít i při potyčce,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zloděj začal muže šroubovákem bodat do hlavy, dokonce se mu podařilo prorazit i lebku. Útočník pak utekl, řidič vozu musel vyhledat lékařskou pomoc. Zloději za těžké ublížení na zdraví, krádež a poškození cizí věci hrozí až deset let vězení.

„Vypátrat a zadržet pachatele se ale zatím kriminalistům nepodařilo. Proto se detektivové z tohoto místa obrací s žádostí o pomoc na širokou veřejnost. Prosíme každého, kdo by muže v zimní bundě a s kapucí na hlavě, zachyceného na záběrech bezpečnostních kamer, poznal, nebo by věděl, kde se momentálně zdržuje, ať nám tuto informaci předá prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal mluvčí.

Video Načapal ho při krádeži auta: Zloděj muži prorazil lebku šroubovákem. - Policie ČR
Video se připravuje ...

stanislavhahn ( 11. prosince 2015 19:15 )

Škoda slov....

moiaza ( 11. prosince 2015 17:27 )

 Tak to si majitel auta ještě odskáče. Neměl zasahovat a když už zasáhl, měl mít přílbu, neprůstřelnou vestu a brýle. Nedodržel předpis o ochranných pomůckách. Nepřiměřená obrana, jelikož majitel zcela zapomněl, že krást u nás je naprosto legální věc. Potrestán je jen ten, který ukrade málo. Čím větší loupež, tím větší hrdinsví a popularita. Pachatel se provinil také, jelikož chtěl ukrást snad nějakou peněženku a neukradl celý vůz. Porušil zákon o malých loupežích. Zavřel bych oba.

mirkazam ( 11. prosince 2015 17:13 )

Ale když se napadený brání,tak si to ještě odskáče on...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání