Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Schizofrenik ve Zlíně ubodal svou sestru: Zasadil jí 28 ran

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
8. prosince 2015
08:13

V bytě po rodičích bydlela teprve měsíc. Když pak za osmatřicetiletou ženou ze Zlína přišel na návštěvu její bratr, netušila, že s ním přichází smrt. O pár desítek minut později ji našli mrtvou.

Muž přišel svou sestru navštívit v neděli odpoledne. Záhy mezi nimi došlo k hádce, po níž začal osmadvacetiletý schizofrenik svou sestru po bytě nahánět s nožem v ruce. Tím jí nakonec bohužel zasadil 28 bodných ran, všechny do horní části těla.

„Napadená žena stihla při útoku telefonicky kontaktovat své příbuzné, kteří zavolali do bytu, kde žena sama bydlí, policii. Zlínští policisté po příjezdu k bytu v prvním patře zjistili od pracovníků, kteří v domě prováděli nějaké opravy, že před chvílí viděli vyskočit z balkonu v prvním patře mladého muže,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková. V bytě policisté našli na zemi bezvládné tělo ženy. „Okamžitě přivolali rychlou záchrannou službu, jejíž lékařka už mohla pouze konstatovat smrt,“ dodala.

Ženě už přivolaní lékaři a policie nedokázali pomoci. Schizofrenik utekl přes balkon. „Policistům se jej podařilo po půl hodině vypátrat v ulicích Zlína, v pondělí jej kriminalisté obvinili z vraždy, dnes byl podán podnět na návrh na vzetí do vazby,“ řekla mluvčí.

Vrah měl po dopadení v dechu 0,3 promile alkoholu. Vzhledem k jeho psychické nemoci bude k případu přizván znalec z oboru psychiatrie a klinické psychologie. Útočník podle Javorkové odmítl k události vypovídat. Za vraždu mu hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest, protože vraždu spáchal zvlášť surovým způsobem.

Podle sousedů bydleli v bytě původně rodiče vraha a oběti. „Nedávno se ale odstěhovali za prací někam pryč ze Zlína. A město dalo dceři prostor, aby tam mohla po rodičích bydlet. Ten kluk tam nebydlel, ale dřív za rodiči chodil pravidelně,“ řekla serveru Novinky.cz jedna ze sousedek.

Podle místních byl v bytě vždycky klid a o jeho obyvatelce ani nevěděli. Mladík na ně ale dobrý dojem neudělal. V poslední době prý žil mezi bezdomovci nebo v azylovém domě. „Je to podivín. Rodiče mu vždycky říkali ‚náš Pepíno‘. Našli mu místo i v supermarketu, kde dělal ostrahu,“ dodal jeden ze sousedů.

tajna1509 ( 8. prosince 2015 10:13 )

svata pravda vse souhlasi a navic radobypodnikatele co lidem neplati a po drine se jim vysmeji do obliceje

meriol ( 8. prosince 2015 09:51 )

Narodila jsem se ve Zlíně a bydlím zde , ovšem stydím se za Zlín , od naftových podvodů , metanolu a vraždy,práv. podvodů, také nezaměstnanost , beznaděj pro mladé lidi , nestaví se byty, žádné byť min. jistoty aby ve Zlíně založili rodiny , nad tím se nikdo nezamyslí na radnici ve Zlíně ? O odborné kvalitní nemocniční péči nemluvě ! Ale páni radní , vypisujte i nadále soutěže o nejkrásnější balkony , propagujete a pište nesmyly typu že něco uděláte ? A kde nic tu nic jen fráze... stydím se někomu říct , že jsem ze Zlína. Mé rodné město je zaostalé,nic tady není k pokroku. AHA- PARKY A ZELEŇ to tady máme že.....

inae3815 ( 8. prosince 2015 09:00 )

Nic nového, co čekat od úrovně české psychiatrie a děravých zákonů! Kolikrát tyto hrůzy budeme číst. Až zavraždí nějakého právníka či politika, teprve se začne něco dít

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání