Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Až policejní pepřák zastavil dva cizince, kteří v Praze kopali do tří mužů

Dva cizinci bezdůvodně napadli kolemjdoucí muže:  Zpacifikovali je policisté pepřákem (ilustrační foto)
Dva cizinci bezdůvodně napadli kolemjdoucí muže: Zpacifikovali je policisté pepřákem (ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
7. prosince 2015
14:45

Dva sotva plnoletí cizinci skončili v poutech poté, co je strážníci městské policie v Praze načapali, jak útočí na tři muže. Zastavil je až pepřový sprej. Proč útočili, nedokázali vysvětlit.

Dvojici (18 a 19) z Anglie načapali městští policisté na Betlémském náměstí v Praze, jak kopou do tří mužů. Na místo je přivolaly výkřiky a jiskření taseru. Vzhledem k tomu, že bylo ohroženo zdraví osob a zákrok nesnesl odkladu, strážníci upustili od zákonem stanovené výzvy a muže zpacifikovali za použití slzotvorného prostředku,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

I když jednoho z útočníků zasáhl sprej přímo do očí, pokusili se oba muži o útěk. Strážníci je ovšem dopadli nedaleko v Liliové ulici. „Napadené osoby nepožadovaly lékařské ošetření. Mladík, který byl zasažen slzotvorným prostředkem, byl hlídkou městské policie převezen na ošetření do jedné z pražských nemocnic,“ dodala mluvčí.

Dva útočníci nakonec dostali jen pokutu pět tisíc.

reifik ( 7. prosince 2015 15:38 )

A co takhle je přes vánoční svátky zavřít a v lednu šupem vyhostit? Nebi ti útočníci mají také lidská práva???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání