Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Skočil do ledové vody za sebevrahem: Nezachránil ho, jeho rodina mu ale poslala dojemný vzkaz

Autor: ljš - 
6. listopadu 2015
22:24

Nasadil vlastní život za záchranu cizího. Student Honza skočil do plzeňské přehrady za neznámým sebevrahem a poranil si při tom nohu. Přestože muže nedokázal zachránit, rodina zemřelého ho považuje za hrdinu a poděkovala mu.

K tragédii došlo v pátek 30. října. Honza, který v Plzni studuje, si vyrazil kolem přehrady na pivo. Když šel po hrázi, spatřil za zábradlím muže, který se chystal skočit. Začal si s ním proto povídat a čin se mu snažil rozmluvit. Čtyřicetiletý muž ale nakonec bohužel skočil.

Honza neváhal, zavolal policii a za mužem se vrhnul. Při dopadu si vážně roztrhl nohu o železnou traverzu, která se skrývala pod vodou. Sebevraha ale bohužel nenašel, jeho tělo z vody vytáhli až o několik hodin později.

O mladíkově hrdinství napsal server krimi-plzeň.cz. Do jeho redakce pak přišel dojemný dopis od sestry zemřelého muže. "Chtěla bych poděkovat pro nás neznámému mladíkovi, který nasadil vlastní život pro záchranu lidského života, když skočil v Plzni na Borech do ledové vody a pokusil se o záchranu našeho brášky," psala žena.

"Student v té tmě nevěděl, do čeho skáče, ale přesto se o to pokusil. Pro mne je to člověk, kterému bych chtěla alespoň touto cestou poděkovat, velmi si jeho činu celá rodina vážíme, protože v dnešní době není moc lidí, kteří by toto pro cizího člověka dokázali udělat," pokračovala.

Sám mladík ale ve svém činu žádné hrdinství nevidí. "Kdybych tam pro něj neskočil, styděl bych se sám před sebou!" řekl reportérovi.

 

frantacizek ( 13. listopadu 2015 10:51 )

 no to je mi hrdina-nemehlo. Nejdříve se sám pořezal, než tam skočil, pak se málem sám utopil, nenašel a nevytáhl ho, ale na rozhovory nezapomněl typičtí hrdinové téhle doby

pepen ( 7. listopadu 2015 07:46 )

Přesně tak,jak řekla sestra utonulého-v dnešní době je strašně málo lidí,kteří by to udělali!!!Patří mu právem můj obdiv.Je to o tom,jak to dítě rodiče vychovají......  

hr0p ( 6. listopadu 2015 22:45 )

kdyby tam spadl, tak bych skocil ale za sebevrahem rozhodne ne...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání