Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tři roky ukrýval mrtvolu ve studni: Dostal 15 let

Autor: ČTK ljš - 
3. listopadu 2015
12:29

Mám ve studni podnájemníka! Tím se devětatřicetiletý Oldřich Novák chlubil po tři roky svým známým. A mrtvola se tam skutečně našla. Soud pak muže poslal na 15 let do vězení za vraždu.

"Jeho vina byla spolehlivě prokázána. Jednal s rozmyslem. Vyprovokovalo ho jednání pana poškozeného, který dělal návrhy jeho družce. Chtěl ho usmrtit, šel do kůlny pro štípací kladivo a poškozeného dvakrát udeřil," řekla předsedkyně senátu Iveta Šperlichová. Trest je souhrnný i za krádež, za niž dostal Novák loni v Kroměříži pět měsíců podmíněně odložených na rok a půl. Státní zástupce Leo Foltýn si ponechal lhůtu pro podání odvolání.

Podle něj spolu Novák, jeho družka a zmíněný muž, který se později stal obětí, začátkem roku 2012 popíjeli. Poškozený při tom údajně dělal sexuální návrhy přítelkyni obžalovaného. Novák následně podle obžaloby šel pro kladivo, kterým podle Foltýna nejméně jednou udeřil svou oběť do hlavy. Muž na místě zemřel. Novák pak údajně jeho tělo odtáhl a hodil do studny.

Jeho pozůstatky byly nalezeny až letos v březnu poté, co na čin upozornil Novákův známý Pavel Švrček, jemuž se Novák údajně s činem pochlubil. Vraždu u soudu popsala i bývalá přítelkyně obžalovaného, která trestný čin neoznámila údajně proto, že se Nováka bála. Obžalovaný dnes opět vinu popřel. „Mám čisté svědomí, nikoho jsem nezabil. Nemám na rukou krev,“ hájil se muž, jenž je podle znalců slaboduchého intelektu a je závislý na alkoholu.

Podle svědků se Novák při společných pitkách chlubíval tím, že „má ve studni podnájemníka“. Kamarádi mu to nevěřili, považovali to za opilecké řeči. Nález kosterních pozůstatků ve studni u domu, kde dříve žil, ale Novák nechápe. Při čištění studny je objevili noví majitelé. Část kostí považovaných za srnčí skončila v kontejneru. Po tipu, který policie dostala od Švrčka, je však kriminalisté našli stejně jako později zbylé části těla ve studni.

Vazba ( 9. listopadu 2022 11:38 )

No, jo, no. Jednal holt v nepricetnosti, v afektu, no!

ruudazvostravy ( 3. listopadu 2015 13:32 )

 Holt pjeknej v*ůl,dybi sy ho vistavyl f vobejváku jako sochu vot Knížáka,moch bejt z voblyga,akonrát zacáloval darovacý daň.

salto ( 3. listopadu 2015 13:07 )

Doufám, že studnu označil, že voda z ní není vhodná k pití

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání