Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nastavená noha zastavila utíkajícího lupiče, kterého sklo výlohy „vtáhlo dovnitř“

Nastavená noha zastavila utíkajícího lupiče, kterého sklo výlohy „vtáhlo dovnitř“. (ilustrační foto)
Nastavená noha zastavila utíkajícího lupiče, kterého sklo výlohy „vtáhlo dovnitř“. (ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
3. listopadu 2015
08:23

Zloděje, který uháněl Prahou zastavila dobře nastavená noha kolemjdoucího. Případ má však mnohem bizarnější konec – výtečník tvrdil, že je nevinný, protože sklo výlohy ho „nějak vtáhlo dovnitř“. Podobně to asi vypadalo i u jeho dalších téměř 20 přečinů proti zákonu.

Byla sobota krátce před půlnocí, když policisty v Myslíkově ulici zastavil kolemjdoucí, který z blízké ulice slyšel zvuk rozbíjeného skla. Policisté na místě zjistili, že se někdo vloupal do skladu obchodu s potravinami.

Uvnitř už nikdo nebyl, nicméně další svědek policisty upozornil na to, že před pár vteřinami potkal kvapně spěchajícího muže, což by mohla být osoba, kterou hledají,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté se vydali udaným směrem a brzo našli muže, který se krčil za jedním ze zaparkovaných aut. Ale hned jak policisty spatřil, vydal se podezřelý muž na útěk. „Zjevně se jednalo o sportovně založeného muže, neboť dostihnout ho nebylo pro policisty v plné zbroji nic jednoduchého," prohlásil mluvčí.

Naštěstí se našel náhodný kolemjdoucí, který správně vyhodnotil, že se nejedná o společenskou hru na zloděje a policajty, ale o reálnou situaci. „Lumpovi“ proto nepatrně útěk zkomplikoval nastavením nohy," doplnil Hulan.

Díky tomu policisté muže dostihli a mohli ho zatknout. Jeho vysvětlení situace bylo ovšem ještě úsměvnější než celá honička. „Procházel Vojtěšskou ulicí, kdy nechtě vykopl skleněnou výplň dveří, přičemž se stalo něco, co absolutně nečekal. Při vykopávání výplně ho prý z ničeho nic vtáhlo sklo dovnitř, kdy až teprve posléze zjistil, že je ve skladu potravin,“ informoval mluvčí.

Policisté muži i tak sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním ve stádiu pokusu, za který mu hrozí dva roky. „Také je otázkou, zda tyto nadpřirozené jevy stojí za téměř dvacítkou dalších deliktů, pro které byl čtyřiatřicetiletý muž do této doby stíhán.“

salto ( 4. listopadu 2015 09:27 )

Ano, ten gauner se může na tom člověkovi hojit - inu - prááávdáá a láááska, ať žijí sluníčkáři a podobná verbež

asijo ( 3. listopadu 2015 11:03 )

Určitě lupič pochází z pražské kavárny.

lug70 ( 3. listopadu 2015 10:17 )

Doufám, že zloděj neutrpěl při pádu na zem žádná zranění, jinak občan, který mu nastavil nohu může být ještě paradoxně policií stíhán pro úmyslné ublížení na zdraví. Vypadá to sice jako hovadina, ale v našich podmínkách a stavu našeho zákonodárství, potažmo policie a justice je to pro dotyčného občana reálná hrozba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání