Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trezoroví fantomové: Nakradli si za 1,5 milonu v zemědělských družstvech!

Autor: ČTK - 
28. března 2015
15:43

Dva muži v zemědělských družstvech pěti krajů napáchali svými krádežemi škodu v hodnotě 1,5 milionu korun. Podle pardubické policie, která oba pachatele zatkla, spáchali 23 vloupání a vykradli 14 trezorů!

Vloupání se muži ve věku 39 a 47 let podle policie dopustili v Pardubickém, Královéhradeckém, Plzeňském a Jihočeském kraji a na Vysočině. „Středem jejich zájmu se stávaly trezory, které na místě násilně otvírali a poté zcizovali finanční hotovost v nich uloženou,“ uvedla mluvčí pardubické krajské policie Jitka Vavřinová.

Z trezorů brali i platební karty a z kanceláří notebooky, mobilní telefony. Ukradli i motorovou pilu, vrtačku, kávovar či láhev whisky. „V jednom případě byla odcizena i krátká střelná zbraň s náboji a dalekohledem,“ uvedla policie.

Jeden podezřelý je z Orlickoústecka, druhý z Prahy a oba již byli v minulosti trestáni. Vyšetřovatel podezřelé obvinil z krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Starší muž ještě čelí obvinění z nedovoleného ozbrojování a maření výkonu úředního rozhodnutí, protože přes zákaz řídil auto.

Staršímu z mužů hrozí, vzhledem k tomu, že se měl dopustit všech 23 skutků, trest až osmi let vězení. Mladšímu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení. Oba muže vzal soud do vazby.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání