Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vraždil kvůli 142 tisícům: Svého zaměstnance poslal zakopat mrtvolu

Autor: ljš čtk - 
26. října 2015
11:38

Dlužil peníze, tak se svého věřitele zbavil vraždou. Krajský soud v Ostravě začal řešit případ devětadvacetiletého Iva K., který je obviněn z vraždy. Podle obžaloby loni v prosinci ubodal v Ostravě devětapadesátiletého muže, kterému dlužil 142.000 korun. Po činu zavolal svého zaměstnance, aby mrtvolu zakopal. Od něj se o vraždě dozvěděla policie.

Kaňok se u soudu přiznal. Řekl, že samotný čin ale podrobně popsat neumí. „Dostal jsem vztek. Byl to zkrat,“ řekl. Své oběti zasadil téměř 20 ran, muži probodl mimo jiné plíce, srdce, játra.

Obžalovaný tvrdí, že na schůzku nejel s úmyslem zabíjet. U sebe přitom měl kuchyňský nůž, který si vzal u svých známých. Řekl ale, že nějaký nůž u sebe nosil stále, protože ho potřeboval například na rozřezávání obalů, a ten svůj vystřelovací asi týden předtím ztratil. Tvrdí, že nůž vytáhl, aby druhého muže postrašil. Ten se mu ale nůž pokusil vytrhnout z ruky, přičemž se obžalovaný pořezal. To jej prý rozčílilo a začal bodat. „Jste vzdělaní lidé. Kdybych to plánoval, tak bych to přece udělal úplně jinak,“ řekl obžalovaný soudu.

Kaňok měl malou stavební firmu, pracovalo pro něj maximálně osm lidí. Muž, jehož zabil, mu dlouhodobě dával zakázky. Kaňok ale popřel, že by mu v době vraždy dlužil peníze. Připustil, že od něj zmíněnou částku dostal jako zálohu, tvrdí ale, že peníze už vrátil a že naopak druhý muž více než 20.000 korun dlužil jemu za práci. Právě kvůli těmto penězům se prý sešli a dostali se do konfliktu.

Státní zástupce ale uvedl, že obžalovaný na začátku prosince dluh 142.000 korun písemně uznal. Obžalovaný u soudu řekl, že druhý muž dlužil za tři měsíce svým zaměstnancům a dokument měl sloužit k tomu, aby svým lidem mohl ukázat, že někdo zase dluží jemu.

Kromě vraždy se Kaňok zodpovídá také z šíření poplašné zprávy. Zavolal policii, že v areálu jisté stavební firmy v Ostravě jsou čtyři výbušné nálože. Také k tomuto činu se Kaňok přiznal. Řekl, že to udělal proto, že uvedená firma mu nezaplatila za práci, naopak po něm chtěla penále, o kterém dopředu nic nevěděl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání