Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Noční honičky v Praze: Dva řidiči ujížděli před policií, oba nabourali

(Ilustrační foto)
(Ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: haj - 
17. října 2015
10:40

Honičky s policejními hlídkami v zádech se v noci z pátku na sobotu krutě vymstily hned dvěma řidičům v Praze. V obou případech ujíždějící auta nabourala. Pozdější test ukázal, že jeden z mužů byl pod vlivem alkoholu, zatímco druhý zfetovaný, a navíc měl zákaz řízení.

První pronásledování začalo krátce po jedenácté hodině, kdy policisté viděli v Bělohorské ulici taxík, který se otáčel na světelné křižovatce. „Hlídka se rozhodla tento vůz zastavit, avšak jeho řidič nedbal výzev k zastavení a začal ujíždět,“ uvedl pro server Novinky.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Řidičovi se dařilo před policií unikat až na Vypich, tam však projel křižovatkou na červenou, naboural do jiného auta, a navíc narazil do semaforu. Vůz ještě pár desítek metrů pokračoval po tramvajových kolejích, pak ale zastavil a řidič byl zadržen.

Ukázalo se, že šofér řídil pod vlivem drog a ještě ke všemu vůbec neměl řidičský průkaz. „Orientační test na drogy byl u řidiče pozitivní. Navíc bylo zjištěno, že má vysloven platný zákaz řízení,“ dodal policejní mluvčí Hulan. Muž, který neměl za volantem co dělat, ovšem tvrdil, že zdrogovaný nebyl. V nemocnici, kam byl se zraněním převezen, podstoupil krevní test.

Další zběsilá jízda se odehrála až k ránu. Hlídka chtěla zastavit ke kontrole passat jedoucí po Průmyslové ulici. Jenže opilý řidič nezastavil a ujížděl až do Letňan. Na kruhovém objezdu nezvládl přílišnou rychlost.

Narazil do dopravní značky a následně i do betonových svodidel, od kterých se vůz odrazil. Auto skončilo na střeše a na kola ho postavili až přivolaní hasiči. Také tento šofér utrpěl při nehodě zranění a zběsilý úprk se mu tak příliš nevyplatil.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání