Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladíkovi feťák vykradl auto a ještě mu vyhrožoval: Policii ho okradený předal na zlatém podnose

Feťáka policisté dopadli i díky mladíkovi, kterého okradl.
Feťáka policisté dopadli i díky mladíkovi, kterého okradl.  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: dce - 
16. října 2015
16:50

Neuvěřitelně zamotaný případ z Plzně pomohl vyřešit okradený barman. Feťák, který se mu vlámal do auta, je totiž známý pro široké spektrum trestné činnosti. Policisté si pro něj přišli až domů, kde nakonec museli zasahovat kvůli volání o pomoc zevnitř bytu!

V noci ze čtvrtka na pátek se ve Skvrňanech v Plzni někdo vloupal mladému barmanovi do auta. Ukradl sice jen batoh, ale škodu způsobil za 70 000 Kč. Svědkem celého zločinu byl jeden z místních, který přesně popsal zloděje i jeho vůz.

Totéž auto pak okradený barman viděl v pátek ve Waltrově ulici. Všechny gumy proražené a feťák, který se snažil dostat zevnitř, byl zjevně pod vlivem. Barman ho hned konfrontoval, načež zlodějíček vytáhl páčidlo a začal mu vyhrožovat. Jeho stav mu ale nedodal na eleganci, a tak si z batohu vysypal všechno nářadíčko na vloupačky.

Když na místo dorazili přivolaní policisté, byl už feťák v bytě jednoho z domů a odmítal otevřít. Policisté bez povolení nemohli nic dělat. Na místo ale přijeli podruhé, když barman sehnal majitelku bytu, a navíc se z obytné jednotky začalo ozývat volání o pomoc.

Na stole měly být podle serveru krimi-plzen.cz lajny pravděpodobně pervitinu, v bytě pak policisté našli cizí doklady totožnosti – asi z krádeží – a například i platební karty. Uvnitř byl i pes, který nejspíš bůhvíjak dlouho neviděl nic jiného než vnitřek bytu. K policistům byl ale velmi přátelský.

Po čtyřech hodinách vyšetřování z bytu policisté vyvedli i feťáka zloděje – a nebyl to žádný nováček. Policisté ho znali už z jiných krádeží, řízení pod vlivem drog a dalších trestných činů. Ve vězení přitom seděl naposledy loni! Na drogové mejdany zločince si stěžovali i ostatní nájemníci bytů v domě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání