Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ve věznici Mírov prodávali anabolika: U soudu přiznali vinu

Autor: ČTK - 
14. října 2015
12:17

Část obžalovaných v kauze distribuce anabolik do mírovské věznice, kterou dnes otevřel šumperský soud, přiznala vinu. Odsouzeným za peníze prý poskytovali přípravky na cvičení. Mezi pěti obžalovanými je také dozorce, který je nyní postaven mimo službu. U soudu prohlásil, že se ničeho nezákonného nedopustil. Případ s názvem Alcatraz se dostal před soud po dvou letech vyšetřování. Podle žalobce odkryl propracovanou distribuční síť, která dodávala odsouzeným anabolika i jiné přípravky podporující růst svalů při cvičení.

Před soudem stanuli kromě dozorce Oldřicha Nováka také bývalí či současní odsouzení nebo jejich rodinní příslušníci. Nejvyšší trest, v rozmezí tří až deseti let, hrozí Novákovi, který podle žalobce síť řídil. Dozorce je obžalován z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby. Všichni podezřelí jsou obžalováni z výroby a jiného nakládání s látkami s hormonálním účinkem, jeden z vězňů je navíc obžalován z podplácení.

Podle obžalovaného Tomáše Vereše, který si na Mírově odpykává trest, posílali odsouzení, kteří měli o přípravky zájem, peníze na účet jeho matky. Peníze odtud prý vybíral dozorce Novák, se kterým měl údajně kamarádský vztah. Dozorce však tvrdil, že žádné přípravky vězňům nenabízel.

Údajná distribuční síť dodávající přípravky vězňům do mírovské věznice fungovala podle žalobce minimálně přes rok, obžaloba postihuje období od přelomu roku 2011 a 2012 do začátku předloňska.

moiaza ( 14. října 2015 12:47 )

 Vězeň se má v našem krminále luxusně. Daleko lépe, než kdekterý bezdomovec, nebo člověk ze slabších vrstev. Daňový poplatník mu s radostí platí teplo, stravu, elektřinu, veškerou energii a zábavu. Nemusí se starat za co koupí uhlí, jídlo a spoustu jiných starostí nemusí řešit. Proto jsou naše kriminály pořád plné. Jinak by se tam lidé netěšili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání