Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Týrání skončilo pokusem o vraždu. Exmanželku 4x střelil a 13x bodl!

Autor: rvs, lmk - 
13. října 2015
22:00

Jiří W. (46) z Kladna léta týral svou partnerku. Neshody se poté pokusil »vyřešit« pokusem o vraždu. Zlata W. (43) útok přežila, ale skončila na invalidním vozíku. K brutálnímu činu by vůbec nemuselo dojít, kdyby ho soud dříve poslal za mříže za domácí násilí, kterého se dopouštěl.

Problémy s exmanželkou dohnaly Jiřího W. před soud už dříve. Kvůli týrání a bití ho ale soud za mříže neposlal. Násilník měl od loňského týdne pouze zákaz se ke Zlatě W. přiblížit a navazovat s ní kontakt. Jiří se ale s exmanželkou přel o syna (12) a o dům a to bylo nejspíš důvodem, proč se letos v dubnu přímo na kladenské ulici rozhodl k děsivému útoku.

Jiří W. přijel podle obžaloby před dům exmanželky, kde se na ni brutálně vrhl. „Celkem čtyřikrát vystřelil, poté ji třináctkrát bodl nožem. Chtěl těžce zraněnou ženu naložit do auta, v tom mu ale již zabránili policisté,“ uvádí se v obžalobě. Šílený exmanžel se k činu nepřiznal. Tvrdil, že najal místní »spodinu«, aby ženu postrašili. Čin se ale prý změnil ve »zvěrstvo«. „Byl jsem na místě jen jako řidič. Exmanželku jsem se snažil zachránit,“ prohlásil před soudem.

„Pokud by byl tehdy rozsudek přísnější, k pozdějšímu pokusu o vraždu by vůbec nemuselo dojít,“ okomentovala to zmocněnkyně poškozené, advokátka Klára Slámová. „V případech, jako je tento, je dle mého názoru podceňováno nebezpečí, které poškozeným hrozí ze strany pachatelů, a to přesto, že přechod od závažného týrání k vražednému jednání není nijak výjimečný,“ dodala.

Oběti domácího násilí v ČR? Každá 6. žena a 22. muž!

Obětí domácího násilí je v Česku každá šestá žena a každý dvaadvacátý muž, uvedl průzkum společnosti SocioFactor. Nejčastěji trvá více než tři roky.

- 44 % lidí má nějakou zkušenost s domácím násilím, a to téměř polovina žen a téměř čtvrtina mužů.

- 27 % dotázaných uvádí nepřímou zkušenost s domácím násilím – byli buď jeho svědky, nebo měli informaci z doslechu.

- 56 % dotázaných nemá zkušenost s domácím násilím.

- 90 % respondentů souhlasí s tím, že domácí násilí si žádá zásah okolí, například sousedů či příbuzných.

Kam se obrátit o pomoc?

- Bílý kruh bezpečí, telefon: 116 006

- Linka bezpečí, telefon: 116 111, pro děti a mladistvé

- DONA linka, telefon: 251 511 313

1pravda1 ( 13. října 2015 23:34 )

Takže exmanželka !!! Rozvod pro ukončení týrání zjevně nestačí! Až na pobodání nožem a střelbu podobný případ jako Rychtář - exmanželka, zákaz přiblížení, zase je doma atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání