Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Totožnost mrtvého advokáta potvrdila dcera: Byl to určitě můj táta, poznali ho podle věcí

Autor: jp - 
9. října 2015
05:00

Smutně skončilo pátrání po hradeckém advokátovi Bohumilu Budínském (†54). Muž, který obhajoval například vražedkyni čtyř dětí Romanu Zienertovou, se po téměř třech měsících našel mrtvý. Byl v náhonu kousek od bydliště. Zřejmě si sáhl na život. Kvůli práci trpěl depresemi.

Policie smrt Budínského ještě nepotvrdila, protože čeká na výsledky DNA vzhledem k tomu, že tělo bylo ve značném stádiu rozkladu a nebyla možná jeho identifikace. Dokonce je stále v databázi pohřešovaných. Jeho blízcí ale mají jasno. „Byl to on. Už jen podle místa, kde byl, a nalezených věcí,“ řekla advokátova dcera. Jak zemřel, bude jasné až po pitvě. Pravděpodobně se utopil.

Advokát zmizel 20. července týden před svými 55. narozeninami. Doma ráno řekl dceři, že si jde zaplavat a zasportovat. Už se nevrátil. Druhý den jeho rodina našla v jeho aktovce dopis. „Byl podivný, stručný, strohý. Napsal vlastně jen to, že co mohl, to už dokázal a teď už by byl jen na obtíž,“ řekla jeho choť Zdena v době, kdy byl muž nezvěstný dva měsíce. Přesto si ještě tehdy nepřipouštěla, že by si chtěl ublížit. „Nikdy tím nevyhrožoval,“ dodala žena.

Budínského dohnala k zoufalému činu zřejmě jeho práce. Kvůli ní začal i pít. Doma si stěžoval, že ji nezvládá. „Byl smutný a deprimovaný,“ řekla choť. K tragickému osudu muže se nyní nechtěla vyjádřit.

Začalo to kauzou vražedkyně?

Budínský pracoval jako advokát téměř čtvrt století. První problémy byly u něj patrné už v době, kdy obhajoval vražedkyni Zienertovou. Případ ženy, která v roce 2011 povraždila svoje čtyři děti, dostal přidělený jako obhájce ex offo. „Možná tu kauzu neměl vzít. Vše si moc bral,“ řekla choť advokáta, který se věnoval spíše civilnímu právu. Obhajoval ale i například pedofila Huga Hurku, který znásilňoval dvě nevlastní dcery, a Mojmíra Miklicu, který se známou na Hradecku vypěstoval 499 rostlin konopí k výrobě marihuany.

ejvm1712 ( 9. října 2015 18:05 )

Kleplo ho z vás dvou-to je jednou jasný.

tigrusenko ( 9. října 2015 12:43 )

Mého rozvodového advokáta klepla pepka ještě před prvním stáním. Nic nevydrží, kašpaři.

xcarodejka ( 9. října 2015 12:37 )

Někteří advokáti jsou přinejmenší velcí srabi, ale více je těch podvodných hajzlíků, kterým nevadí žádné svinstvo. Těžká doba..../??/ Ale ta byla asi vždycky, těžko říct zda je tečď ještě hůře.

tggb ( 9. října 2015 12:29 )

nebo tobě do p.rdele, zm.rde

ejvm1712 ( 9. října 2015 12:05 )

Třeba měl raka či jinou nemoc a řešil to takhle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání