Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Obhájce vražedkyně čtyř dětí Budínský zmizel: Rodina dostala jen velmi podivný vzkaz…

Autor: haj, jp - 
19. září 2015
11:33

Advokát Bohumil Budínský (55) odešel z domu s tím, že si jde zaběhat. Jenže už se nevrátil a rodina o něm dva měsíce nemá zprávy. Jeho manželka se bojí nejhoršího a přiznává, že muž trpěl depresemi kvůli svým klientům, zejména ho ničilo zastupování matky-vražedkyně Romany Zienertové.

„Odešel dopoledne a dceři řekl, že si jde zaběhat a vykoupat se. Bylo normální, že šel sportovat. Ovšem nebylo obvyklé, že si bral batoh,“ popsala Aha! odchod manžela Zdena Budínská. Dokonce si ani s sebou nevzal telefon. Když se Bohumil odpoledne nevracel, vydala se ho jeho rodina hledat. Bez úspěchu.

Teprve další den objevili v jeho aktovce zvláštní dopis. „Byl podivný, stručný, strohý. Napsal vlastně jen to, že co mohl, to už dokázal, a teď už by byl jen na obtíž,“ diví se manželka zmizelého.

O Bohumila, který se ztratil jen týden před svými 55. narozeninami, má velký strach. Zejména proto, že ho dlouhou dobu trápily osudy lidí, které jako advokát u soudu zastupoval. Profesi se sice věnoval už od roku 1991, postupem času mu případy přerostly přes hlavu. „V poslední době říkal, že už to nezvládá, nemá sílu, a byl smutný a deprimovaný,“ přiznává se strachem v hlase paní Zdena.

Hodně mu prý také přitížilo, když se v roce 2011 stal obhájcem Romany Zienertové, která byla odsouzena na doživotí za vraždu svých čtyř děti. Případ Bohumilovým depresím dost přitížil. „Byl mu přidělen náhodou jako obhájci ex offo. Jinak takové případy běžně nedělal. Vše si moc bral. Možná tu kauzu neměl vzít,“ uvažuje paní Budínská.

„Cítím beznaděj, protože jsme se měli rádi, třicet let jsme šťastně žili,“ zoufá si Zdena. Navzdory manželovým stavům se ale advokátova žena zdráhá uvěřit tomu, že by si Bohumil něco udělal. „Kdyby se mu něco stalo, to by se podle mě už našel,“ míní. Chlácholí se nadějí, že žije advokát někde v ústraní, možná jako bezdomovec.

Svému choti paní Budínská prostřednictvím deníku Aha! vzkázala: „Pokud se nechce vrátit, nechci to a chápu ho. Chci ale vědět, co s ním je, abych se netrápila.“

Policie po Bohumilu Budínském pátrá a prosí o pomoc i veřejnost. Pokud máte nějaké zprávy o pohřešovaném obhájci, volejte na linku 158.

zelena.karkulka ( 22. září 2015 00:21 )

 Případ mohl odmítnout i když mu byl přidělen a mohl jít do Tesca doplňovat jogurty,vyčistil by si hlavu

tochadda ( 19. září 2015 14:54 )

Ale dyk píšou,že tu zrůdu dostal ex offo.....jinak první advokát,který přiznal,že nemá žaludek obhajovat takové zrůdy, které ničily čísi osudy a teď i osud advokáta.

.jerry ( 19. září 2015 14:08 )

Dneska jsem se podělal celý,až do kecek

kaskader ( 19. září 2015 12:25 )

Tak Slámová pozor, ber si příklad z Budínského. Těhotná u soudu ohrožuje sebe i plod. Pak se uchyluješ k Popelkám vybrečet do azylu.

nojasne ( 19. září 2015 12:01 )

Pak si ale budeš muset najít jiného advokáta. Tenhle zjevně s lidským hnojem už nechce mít nic společného.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání