Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kriminál kvůli ukradené base piv: Zabiju se, když ho zavřou, vyhrožovala družka odsouzeného

Autor: dce, jp - 
2. října 2015
13:25

Nešťastná Markéta K. (39) po rozsudku nad svým partnerem u soudu vyhrožovala sebevraždou. Ivo B. (28) byl za krádež basy piv odsouzen na osm měsíců a Markéta se nyní obává, že bez svého partnera, který je pro ni podporou a pomocníkem, život nezvládne. Při svém posledním pokusu o sebevraždu totiž přišla o nohu a skončila v azylovém domě.

Devastující rozsudek vynesl soud v Hradci Králové. Ivo a Markéta oba žijí v azylovém domě takříkajíc z ruky do huby. Markéta je navíc invalidní – při pokusu o sebevraždu při skoku z balkonu se jí v zábradlí zasekla noha, o kterou následně přišla.

Markéta bude ale teď na všechno sama – Ivo poputuje do vězení. A Markéta se bojí, že život bez něj nezvládne. „Je se mnou celý den, pomáhá mi s hygienou, jídlem. Se vším,“ řekla s pláčem Markéta K. „Jde mi o život. Nemám nohu. Oni ale asi chtějí vidět moji mrtvolu. Já se zabiju,“ vyhrožovala žena.

Markéta rozsudek považuje za příliš přísný, doufala totiž, že soud vezme v potaz její handicap. „Myslím si ale, že vzhledem k tomu, že od té doby žiju slušně a přítelkyně je na mně závislá, bych si ještě zasloužil šanci,“ řekl Ivo.

Ivo v únoru ukradl známému z chodby domu basu s pivy a čtyřmi prázdnými lahvemi. Vzhledem k tomu, že byl muž v té době v podmínce, soudce byl neoblomný a Iva poslal na osm měsíců do vězení. 

„Uložený trest odpovídá okolnostem případu a není nepřiměřeně přísný. Nelze přehlédnout, že obžalovaný se jednání dopustil ve zkušební době. I přes způsobenou nízkou škodu. A péče o nemocnou družku není důvodem k neuložení nepodmíněného trestu,“ odůvodnil rozsudek soudce Oldřich Rejfek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání