Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva Rusové přepadli vůz pro převoz peněz: Řidiče zneškodnili slzným plynem

Dva muži přepadli vůz převážející peníze.
Dva muži přepadli vůz převážející peníze.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
22. června 2015
17:22

Neznámí pachatelé dopoledne přepadli v centru Hradce Králové vozidlo, které převáželo vyšší částku peněz. Policie, která výši škody nechce uvést, žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

V 11:35 v Kotěrově ulici do vozu Škoda Fabia červené barvy, jehož řidič pro firmu zajišťoval výběr a převoz peněz, prudce nacouval vůz značky Mitsubishi rovněž červené barvy.

Pro nás dosud neznámý pachatel společně se svým komplicem, který stál v blízkém parku a přispěchal mu na pomoc, odcizili za pomoci slzotvorného prostředku poškozenému řidiči kabelu s penězi a z místa odjeli,“ řekla mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková. Vyšetřovatelé vozidlo Mitsubishi našli na parkovišti za hradeckou radnicí nedaleko Šimkových sadů.

Odtud přešli nebo přeběhli spojovací uličkou u hřiště Střední průmyslové školy stavební na Pospíšilovu třídu k léčebně pro dlouhodobě nemocné. V přilehlém parku peníze z kabely vyndali a tašku i s osobními věcmi řidiče i kasrem na místě zanechali,“ uvedla mluvčí.

Podle svědků jeden z nich nervózně a nahlas telefonoval údajně ruským či podobným jazykem. Potom přeběhli přes park a u lékárny ve Švendově ulici nasedli do přistaveného auta typu kombi tmavé barvy. Odsud odjeli směrem ke krajskému soudu.

Podle policie jeden z mužů měří 170 až 175 centimetrů, je štíhlý a má snědší pleť. Má velmi málo vlasů, na sobě měl černé oblečení a rukavice.

Druhý pachatel má být zhruba 180 centimetrů vysoký, na sobě měl světle hnědou bundu. Kriminalisté nevylučují možnost, že tito dva muži mohli mít jednoho až dva komplice. Případné informace o pohybu mužů mohou lidé volat na linku 158.

zaviracispendlik ( 22. června 2015 19:42 )

jindy píší cizinci a ted uvádí národnost, dost překvapující

tgbg ( 22. června 2015 18:43 )

Putlerovi už nestačí peníze, které vydrancoval z Ukrajiny. Teď z něho bude i slavný gangster.

zlymikes ( 22. června 2015 18:32 )

Švýcarský Blesk řízený občanem Švýcarska, nějakým Schwarcenbergem , zapomněl uvést, že to byli agenti vyslaní přímo Putinem. Ale takové titulky zapůsobí, u blbců,které z nás Blesk dělá. A teď se ti parchanti chechtají, jak my na to reagujeme.

dumik ( 22. června 2015 18:23 )

jazykem podobným? já sázím na Ukrajince....,.

suov ( 22. června 2015 17:56 )

Přesně tak, to už budou policisté stanovat už v přírodě, protože to bude v jednom kuse, ale oni to vzdají, tak jako v jiných státech, protože to nebudou zvládát,,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání