Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvojnásobného vraha pustili o 6 let dřív: U soudu vyhrožoval, že se pomstí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
25. září 2015
12:41

Brutálně zavraždil exmanžela své družky a pak i její dceru. Jednoho z nejkrutějších vrahů posledních let, Stanislava Jansu, poslal soud v roce 1998 na 22 let za mříže. Odsouzený se tehdy v soudní síni pokusil zabít a smrtí vyhrožoval i těm, kteří ho za mříže dostali. Teď byl předčasně propuštěn...

Jansa nemohl přenést přes srdce, že jeho přítelkyně Helena Hálová nechala po rozvodu svému exmanželovi celý dům v Krupce u Ústí nad Labem. Rozhodl se ho proto zabít. Spolu s komplicem ho u rybníka umlátil lopatou a sekyrkou mu oddělil hlavu od těla. Tělo ukryl a hlavu spálil v kotli domu oběti, kam se s Hálovou a jejími dcerami okamžitě nastěhoval.

Dívky si v domě prožily hotové peklo. Otčím je znásilňoval, provokoval je k hysterickým výstupům, které si pak natáčel, a dopoval je léky. Když starší z nich dospěla, začala si na dům dělat nárok a chtěla Jansu vyhodit. Ten ji proto shodil do studně, kde ji nechal zemřít.

Pak ale rybáři vylovili tělo zavražděného muže a našly se i ostatky dívky ve studni a Jansa byl zatčen. Do soudní síně se mu ale podařilo pod jazykem propašovat žiletku a po vyřčení rozsudku se pokusil podřezat. Pohotová stráž mu ránu na krku zaškrtila záclonou. V té chvíli zraněný Jansa vykřikoval, že se všem, kteří ho za mříže dostali, pomstí.

Těm se teď rozhodně nespí klidně. Podle zjištění Mladé fronty Dnes byl vrah nedávno předčasně propuštěn kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu a žije u své matky upoutaný na invalidní vozík. Podle lékařské komise trpí epilepsií, má ochrnuté nohy a zhoubný nádor na prodloužené míše.

„Obavu z pomsty nemám. I když je pravda, že už mnohokrát ukázal, jak dokáže intrikovat, a umím si představit, že by mohl třeba zinscenovat autonehodu. Ale snad už jen v myšlenkách,“ řekla deníku soudkyně Jana Kurešová, která ho do vězení poslala.

zkzkz ( 25. září 2015 15:36 )

marie60 ( 25. září 2015 13:30 )

  ..doufám, že už nemá takovou sílu někoho zabít.Snad bude víc hlídán, než natáhne brka.

marie60 ( 25. září 2015 13:26 )

Haj.zlům, kteří takovým hrůzným způsobem zbaví nevinné lidi života, přeji jen bolestivé umírání.

mourovata.kocka ( 25. září 2015 13:12 )

Držím palce Jani, ať tě to hovado nechá v klidu. Tvoje bývalá spolužačka.

barunka172 ( 25. září 2015 13:08 )

Proč takový dobytek nemůže umřít ve vězení ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání