Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražedkyně novorozenců: Miminka uškrtila tkaničkou s rozmyslem

Anna Dusíková před soudem v Brně. Je obžalována z trojnásobné vraždy svých novorozených dětí.
Anna Dusíková před soudem v Brně. Je obžalována z trojnásobné vraždy svých novorozených dětí.  (Autor: Blesk - Jiří Nováček)
Autor: jn - 
24. září 2015
18:23

Vražedkyně Anna D. (25), která v Dolních Dunajovicích během tří let postupně uškrtila svá tři novorozeňata, byla při jejich rdoušení při smyslech. Včera se u soudu ukázalo, že dobře věděla, co dělá.

„Žena netrpí žádnou psychiatrickou poruchou. Rozpoznávací schopnosti má zachovány v plném rozsahu,“ řekl soudní znalec, psychiatr Jiří Pokora. Vyloučil zároveň, že by se na ženě projevovala drogová závislost. „Rekreačně brala pervitin, na droze ale nebyla závislá,“ dodal.

Anna D. se k vraždám přiznala. Vysvětlila je obavou ze ztráty partnera, který prý děti nechtěl. Při vyšetřování spolupracovala. A to je také zřejmě jediná polehčující okolnost, ke které může soud přihlédnout.

Že je ženu těžké nějak rozumně hájit, ví i její advokát Zdeněk Bičan. I když hrozí vražedkyni doživotí, nebere obhajobu jako úplně ztracenou. „V jejím případě se nedá asi pochybovat o výroku soudu o vině, jde o výši trestu. Tu může případně snížit její přiznání,“ řekl Blesku advokát.

Soudce Pavel Göth včera zároveň rozhodl, že Anně D. prodlouží vazbu. „Je ohrožena až výjimečným trestem, je důvod se obávat, že by utekla,“ řekl. Hlavní líčení pak odročil na 12. října, kdy by měla přednést referát psycholožka. Pak už přijdou na řadu závěrečné řeči žaloby i obhájce a vynesení trestu.

13ka ( 30. ledna 2016 19:02 )

 Mělo by platit oko za oko, zub za zub. Uškrtila tři děti tkaničkou, uškrtit ji třema tkaničkama. Chudáci soudci a policie a všichni, kteří musí s takovými lidmi přijít do styku. Chtělo by to kata, jako v minulosti. 😱Strach o vlastní život v případě usvědčení ze spáchání případného zločinu by mohl tomuto zvěrstvu zabránit.

tgbb. ( 24. září 2015 22:08 )

Dostane max.15 a v polovině jí pustí. V USA podobný hajzel dostal za násobnou vraždu 936 let. Tak může čekat na amnestii, která mu část odpustí

marlen52 ( 24. září 2015 19:52 )

i doživotí je málo taková by měla dostat trest smrti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání