Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mladý řidič vyletěl do protisměru: Zemřel on i 7letá dívka

Autor: simao - 
19. srpna 2015
10:33

K tragické nehodě došlo v úterý večer na Vsetínsku. Po srážce dvou aut na místo vyrazili záchranáři, při transportech do nemocnice však zemřeli 20letý řidič, který dostal smyk a smetl auto v protisměru, a také 7letá dívka, která seděla právě v něm.

„Včera krátce před osmou hodinou večer se u obce Branky srazila dvě osobní vozidla. Následky jsou tragické. Střet ze tří účastníků nepřežili dva, třetí účastník je těžce zraněn,“ oznámil dnes mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik.

Dvacetiletý řidič vyjížděl z obce Branky směrem k Valašskému Meziříčí. „Při projíždění levotočivé zatáčky na mokré vozovce dostalo jeho auto Kia Ceed smyk a přejelo do protisměru. Zde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Kia Ceed,“ uvedl mluvčí.

Po srážce došlo i k požáru vozidel. „Na místo byly okamžitě vyslány dva zásahové vozy profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí a jednotka dobrovolných hasičů z Kunovic. Po provedení průzkumu byla potvrzena závažnost situace. Z jednoho vozu vyprostili ženu i s dítětem kolemjedoucí řidiči ještě před příjezdem jednotek. V druhém hořícím voze se nacházel zaklíněný řidič, kterého vyprostili na poslední chvíli až hasiči. Požár byl následně zlikvidován. Všechny tři osoby utrpěly těžká zranění a na místo dorazilo několik posádek zdravotnické záchranné služby,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Požár vozidel dle něj hasiči likvidovali jedním vysokotlakým proudem a několika práškovými hasicími přístroji. Vedle toho se rozjel boj o záchranu životů mladého řidiče i ženy s dívenkou z druhého auta.

„Při převozu do nemocnice zemřela teprve sedmiletá dívka z Jihočeského kraje, která byla v autě jedoucím od Valašského Meziříčí. Řidička tohoto vozidla, devětačtyřicetiletá žena z Valašskomeziříčska, byla s těžkým zraněním převezena do nemocnice. Řidič jedoucí od Branek zraněním z dopravní nehody podlehl při leteckém transportu,“ oznámil smutné dopady nehody policejní mluvčí Malcharczik s tím, že další okolnosti nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

sores ( 19. srpna 2015 13:23 )

moiaza: kéž by se každý tak choval na silnici jako ty!!! Nechápu jak v rychlé jízdě může ještě někdo víc spěchat.Vše je v lidech, svědčí to o IQ a jeho inteligenci. Psychologové říkají, jak se kdo chová za volantem takový je i mimo volant. Něco na tom bude,že.

moiaza ( 19. srpna 2015 11:51 )

 Téměř celý svůj pracovní život jsem prožil za volantem. Více než 1500000 km bez nehod. Něco o lidech za volantem vím. Dej člověku volant a poznáš, s kým máš tu čest. Dnes je silnice plná psychopatů a na silnici si léčí své komplexy. Snažil jsem se vždy jezdit rozumně. Nebyl jsem "kloboukový" řidič, ale ani pirát. Za 40 let života za volantem jsem platil dvě pokuty a nepřišel o žádný bod. Jezdívám občas po trase Ostrava-Olomouc. Nepoužívám dálnici. Cestou se snažím jet na hranici toho, co je povoleno. Vždy si připadám jako blázen. Drtivá většina překračuje povolenou rychlost o 20-50 km. Nemají půd sebezáchovy a pravidlo šťastného návratu jim nic neříká. Chybí jim hlava a mozek.

sores ( 19. srpna 2015 11:30 )

Přesně tak, lidi jsou h.ovada a velký. Nic se nestane samo o sobě, vždy je za tím nějaký lidský d.obytek!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání