Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Přívěs najel do domu: Cihly zasypaly dětskou postýlku, škoda je 700.000 Kč

Autor: ČTK - 
19. srpna 2015
14:46

Policisté vyčíslili škodu na rodinném domě v Hnojicích na Olomoucku, do kterého v úterý narazil přívěs nákladního auta, na 700.000 korun. Podle starosty obce Libora Kašpárka je dům v současné domě neobyvatelný, rodině obec zajistila náhradní bydlení. Nehoda se stala poté, co se kamionu v zatáčce odpojil přívěs. Ten narazil do zdi domu a proboural se až do ložnice. Nikdo nebyl zraněn.

„Škoda byla předběžně vyčíslena na 795.000 korun, z toho 700.000 korun činí škoda na domě. Řidič uplatňuje technickou závadu, proto připravujeme podklady pro místně příslušný správní orgán k dalšímu projednání. Při vyšetřování dopravní nehody není v této chvíli podezření ze spáchání trestného činu,“ řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Rodina v té chvíli podle policie nebyla doma. Podle hasičů šlo o obrovské štěstí, sutiny ze zdi totiž zcela zasypaly dětskou postýlku v ložnici. V domě zatím rodina bydlet nemůže. „Podle znalce je dům dočasně neobyvatelný, narušena je statika. Do doby, než se to opraví, tam bydlet nemohou. Podařilo se nám již v úterý ale sehnat pro ně náhradní bydlení,“ řekl dnes ČTK starosta Hnojic Libor Kašpárek.

Nehoda se podle krajské policejní mluvčí Marie Štrbákové stala ve chvíli, kdy nákladní auto vjelo do obce ve směru z Žerotína. Řidič vypověděl, že po průjezdu levotočivou zatáčkou se mu z dosud nezjištěných příčin odpojil návěs, který narazil do plotu a poté do rodinného domu. Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka přívěs prošel stěnou a vyboural kus zdi ložnice.

Podobná nehoda se stala v roce 2007 ve Výklekách na Přerovsku, kdy do dvou rodinných domu narazilo nákladní auto s návěsem. Domy náraz natolik zdemoloval, že byly podle statika neobyvatelné. Policisté vyčíslili škodu na více než devět milionů korun. Řidič vozu, kterému zřejmě při cestě z kopce selhaly brzdy, utrpěl těžké zranění. Před třemi lety v červenci narazil řidič nákladního auta v Přerově do domu u autobusového nádraží, vůz poté začal hořet. Při nehodě byl řidič těžce zraněn. Škodu po znaleckých posudcích policisté vyčíslili dohromady na 2,3 milionu korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání