Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Patnáctiletá cyklistka si při pádu vrazila řídítka do břicha!

Patnáctiletá cyklistka si při pádu vrazila řídítka do břicha!
Patnáctiletá cyklistka si při pádu vrazila řídítka do břicha!  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
18. srpna 2015
15:39

Vážné zranění utrpěla dnes po poledni mladá cyklistka na Šumavě. Při sjezdu skupinky cyklistů z Černé hory směrem na Ptačí nádrž dívka spadla a při pádu si vrazila řídítka do břicha, sdělil dnes ČTK zasahující člen šumavské horské služby Josef Tischler. Pro zraněnou cyklistku letěl na Šumavu vrtulník. Náměstek plzeňské fakultní nemocnice Eduard Kasal ČTK řekl, že patnáctiletá zraněná dívka leží v nemocnici.

Podle lékařky, která byla členkou skupinky cyklistů a začala mladou dívku ihned vyšetřovat, bylo podezření na krvácení do břišní dutiny, uvedl Tischler. „Dívka měla veliké bolesti a břicho tvrdé a napnuté. Dispečink Zdravotnické záchranné služby proto povolal i vrtulník,“ doplnil. Po základním ošetření, které provedli členové horské služby a přítomná lékařka, dopravili záchranáři dívku k vrtulníku, který přistál na Filipově Huti.

„Ani cyklovýlet ve větší skupině není zárukou bezproblémového návratu. Cyklisté musejí vždy styl jízdy přizpůsobit terénu, počasí a svým schopnostem,“ upozornil náčelník šumavské horské služby Michal Janďura.

lunatic ( 18. srpna 2015 15:44 )

I jako laik bych neváhal naordinovat alespoň pár dnů diety.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání