Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Luxusní hodinky, prsteny i řetízky: Stát zabavil podvodníkovi drahé šperky a prodává je

Autor: ČTK, simao - 
11. srpna 2015
10:41

Daňovému podvodníkovi zabavili kupu šperků, nyní se je stát snaží prodat. Celkem jde o 39 kousků od nejrůznějších světoznámých značek. Jejich hodnota je 2,1 milionu korun.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) prodává šperky za víc než dva miliony korun. Hodinky, náramky, prsteny a další cennosti patřily odsouzenému daňovému podvodníkovi. ČTK o tom dnes informoval mluvčí úřadu Radek Ležatka.

Podrobnější informace k prodeji jsou na webových stránkách ÚZSVM. „ÚZSVM nabízí k prodeji ve výběrovém řízení celkem 39 kusů různých druhů šperků v souhrnné hodnotě 2,1 milionu korun,“ stojí na stránkách. „Naším úkolem je nyní získat co nejvyšší výnos pro stát,“ říká generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Zájemci si mohou koupit mimo jiné zlaté dámské náramkové hodinky značky Breguet v hodnotě 695 tisíc korun, zlaté pánské masivní náramkové hodinky značky Cartier v hodnotě 540 tisíc či prsten od Diora. „Prsten značky Dior v bílé etuji vyrobený z galvanicky zlaceného obecného kovu je zdoben dvěma ozdobami komponovanými do tvaru motýlů. V jednom z motýlů je růžová perleť, v druhém je nalepena skleněná kompozice,“ stojí v popisu ÚZSVM.

„Stát získal tyto předměty do vlastnictví na základě rozsudku Krajského soudu v Ústí nad Labem, potvrzeného Vrchním soudem v Praze. V rozsudku soud uložil trest propadnutí věcí zajištěných u odsouzeného při domovní prohlídce, a to za zločin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a za zločin poškození finančních zájmů Evropských společenství,“ potvrdil mluvčí úřadu Radek Ležatka.

panamira ( 11. srpna 2015 12:18 )

Proč tak nekompromisně neumí zatočit s politickými kradákama.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání