Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po Aničce, kterou zavraždili v Albánii, zůstala dcera: O smrti mámy se dozvěděla na Facebooku

5. července 2015
05:00

Už loni jim Albánie učarovala, a tak tam Češi Michal s Aničkou letos vyrazili znovu. Po několika dnech plných zážitků se ale oba stali obětí brutální loupežné vraždy. Jejich rodiny tak teď prožívají obrovskou bolest. Tragédie je o to smutnější, že tu sympatická blondýnka po sobě zanechala 17letou dceru.

Šestatřicetiletá Anička chodila s o devět let mladším Michalem asi rok a půl. „Na dovolenou odjeli v půli minulého týdne. Už tam spolu byli vloni a moc se jim tam líbilo, takže si udělali podobný výlet znovu. Podrobnosti ale nevím, to víte, dospělá dcera se tátovi moc nesvěřuje,“ řekl Deníku zdrcený otec zavražděné ženy.

Ta s ním v domě u Slaného žila ještě se svou sedmnáctiletou dcerou. „Vnučka se o vraždě svojí mámy dočetla na Facebooku,“ šokoval. Policie jim prý zatím mnoho informací neposkytla. „Přijeli a řekli mi, co se stalo. Ukázali mi nějaký krátký článek, bylo toho asi na půlku papíru. Více o tom nevím,“ dodal.

Zoufalá je i Michalova rodina, která žije v malé vesničce u Sušice. V rodinném domě, který hlídají dva psi, vládne smutek. Mladíkova maminka je z tragédie pochopitelně otřesená a zdrcená. „Nezlobte se, nebudeme se k tomu vyjadřovat. Dozvěděli jsme se o tom před chvílí,“ řekla Blesk.cz se slzami v očích. Ani oni přesně neví, co se v Albánii stalo. „Nemáme příliš informací. Se synem jsme si netelefonovali, jen psali. Nezlobte se, nemůžu k tomu nic víc momentálně říct,“ dodala.

Anička a Michal byli zastřeleni jen pár set metrů od svého tábora. Pachatelem je zřejmě jejich průvodce, který potom nechal auto, ve kterém je popravil celkem třemi kulkami do hlavy, sjet do rokle, aby zahladil stopy.

V Albánii případ vyvolal obrovskou vlnu zájmu a solidarity. Na sociálních sítích lidé šíří jejich fotografii s označením #‎AlbaniansSaySorryToCzechPeople (Albánci se omlouvají českému národu) a několik jich také napsalo omluvnou zprávu na Facebook Blesku. Aniččině dceři to ale bohužel mámu nevrátí. 

dzambulka007 ( 8. července 2015 17:38 )

Dobrá máti, když si dovolenkuje s frajerem a na dceru sere. Pak by v domově důchodců skuhrala, že děcko, kterému všechno obětovala, sere na ni.

borjar ( 6. července 2015 07:16 )

Nejezdete tam , Albánci jsou nebezpeční i mimo svuj domov .

majojo ( 5. července 2015 22:10 )

Když to dceři maminku nevrátí, mohli byste jí, bulváři poradit, koho zažalovat, aby získala odškodné, jak je ve zdejší lokalitě zvykem. Už na tom pracujete, špíny?

lepo ( 5. července 2015 20:31 )

.. všechno je vždycky jinak než to vypadá. Proč musí mít lidé i při tak smutných zprávách v sobě tolik zášti - to opravdu nechápu. Vždyť neštěstí se může stát každému, v každé rodině. Nevíme co na nás číhá "za rohem" .. Trošku empatie a soucitu, lidi!

slider ( 5. července 2015 17:37 )

Velmi zodpovědná matka, nechá dceru a jede do nebezpečného státu. Albánci jsou Muslimské Turky. https://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_mafia

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání