Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Gang vraždil horníky pro peníze, pětice odsouzených dostala trest smrti

Horníci v Číně
Horníci v Číně  (Autor: AP)
Autor: ČTK - 
4. července 2015
14:52

Soud na východě Číny potvrdil tresty smrti pro pětici odsouzenců, kteří se domluvili na vraždění horníků, aby je mohli vydávat za oběti důlních neštěstí a jako falešní pozůstalí se domáhat odškodnění. Oznámila to dnes čínská média. Za zavražděné horníky spiklenci požadovali v přepočtu celkem 7,3 milionu Kč.

Soud ve městě Che-Pej potvrdil rozsudky s trestem smrti, které byly původně vyneseny už loni v srpnu. Odsouzená pětice byla součástí širší sítě, celkem se do spiknutí zapletlo 21 lidí. Terčem byli migrující dělníci. Zločinný záměr usnadňovala i chabá bezpečnost v čínských dolech a slabá regulace odvětví.

Plán spiklenci poprvé uplatnili v červenci 2011, kdy se seznámili s jedním dělníkem z jižní Číny, který v Che-Pej hledal práci. Když v říjnu sfáral do dolu na železnou rudu, zabili jej a pak fingovali zával. Další členové skupiny pak v roli truchlící vdovy a syna požádali o odškodnění.

Gang podle tohoto scénáře spáchal ještě další tři vraždy, než vzbudil podezření u zaměstnanců jednoho dolu, kteří se v únoru 2012 obrátili na policii.

Podrobnosti o provedení vražd a fingovaných důlních neštěstích státní média neuvedla.

tgbb. ( 5. července 2015 00:39 )

Tyhle socdemácké metody vraždění už nemají podporu ani v komunistické Číně.

ruudazvostravy ( 4. července 2015 21:27 )

 Nojó,chuj s níma,maj recht.Ale černopr*delník Duka vifasoval novou škodofku,abi moch kázat národu ty sví hámotiny aš pude svjetem.

Zobrazit celou diskusi