Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soudkyně skončí sama před soudem? Prý týrala svou dceru!

Autor: ljš - 
16. června 2015
16:18

Policie navrhla obžalovat litoměřickou soudkyni Ivettu Hořejší z týrání její dospělé dcery. Kriminalisté soudkyni viní z toho, že svou dceru verbálně a fyzicky napadala, ponižovala ji a srážela sebevědomí, čímž prý dívce způsobila psychické problémy. Soudkyně se k případu zatím odmítla vyjádřit, dál vykonává svou práci v Litoměřicích.

„Mohu potvrdit, že jsme podávali podnět na státní zastupitelství na návrh obžaloby,“ řekla Radiožurnálu mluvčí policie Prahy-západ Marcela Pučelíková. Státní zástupce Milan Matoušek uvedl, že se během měsíce rozhodne, jestli soudkyni obžaluje.

Podle policie Hořejší na svou dceru Elišku často křičela a občas ji i bila, a to údajně od zimy 2008 do března 2012. Tvrdí to sama dcera, která na ni kvůli tomu podala trestní oznámení. Všechno podle Elišky Hořejší vyvrcholilo v srpnu 2013, kdy skončila s otřesem mozku a pohmožděninami v péči lékařů. Soudkyně je podle Radiožurnálu obviněna ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinu ublížení na zdraví. Za tyto skutky jí hrozí trest vězení od dvou do osmi let.

Hořejší dál soudí, potvrdil Radiožurnálu předseda litoměřického soudu Miroslav Kureš. O návrhu na obžalobu prý neví, ale soudkyni může odvolat jen ministr spravedlnosti. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (za ANO) prostřednictvím mluvčí vzkázal, že počká, jestli státní zástupce nakonec obžalobu podá k soudu, dodal veřejnoprávní rozhlas.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání