Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

70 zákazů a brutální soulož, aby potratila: Satanista dostal za týrání dívky jen 2 roky

Autor: ljš, ČTK - 
16. března 2015
16:10

Donutil ji obětovat plod, který potratila, a chtěl ji připravit i o druhé dítě, které nosila v břiše. Zlínský soud poslal satanistu Sebastiena Ch. za týrání nezletilé dívky za mříže jen na dva roky. Nařídil mu ale také ústavní psychiatrickou léčbu.

Satanista se proti rozsudku na místě odvolal. Podle něj je založený na výmyslech jeho bývalé přítelkyně. „Moje čest mi proto nedovoluje trest přijmout,“ řekl soudu. Krom vězení a ústavní léčby musí také dívce vyplatit 400 tisíc jako odškodné.

S trestem nesouhlasí ani státní zástupce Roman Kafka, proti kterému satanista podal asi 70 trestních oznámení. „Je to ukázkový případ, kdy by měla být především posílena ústavní léčba. Trest by současně vzhledem k délce činnosti a dopadům na poškozenou neměl být nevýznamný. Tady by většinu trestu pokryla dosavadní vazba,“ řekl.

Obviněný podle obžaloby dívku psychicky a fyzicky týral od jejích 14 let. Uložil jí sedmdesát absurdních zákazů. Nesměla mluvit s rodiči a kamarády, ale také třeba krmit kačeny, pokud jsou nedaleko nich kačeři.

Svou oběť netýral jen psychicky, ale i fyzicky. Sexuálně ji napadal a bil. Když potratila své první dítě, donutil ji plod obětovat Satanovi. Později ale dívka otěhotněla znovu. „Řekla mu, že musí jít k lékaři, protože je asi v šestém měsíci těhotenství. On jí řekl, že se postará o to, aby potratila, a vykonal na ní nejméně desetiminutovou soulož velmi hrubým způsobem, nedbal na její pláč a slzy. Musel si být vědomý, že může ohrozit na zdraví dětský plod i poškozenou, která už jednou potratila,“ popsal soudce. 

Zřejmě jen zázrakem se dívce narodila zcela zdravá holčička. Právě obava o její život a zdraví oběť nakonec dohnala k tomu, aby se tyrana zbavila. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání