Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilec jel po D1 6 km v protisměru: Čelně narazil do kamionu

Autor: Jiří Čada - 
14. února 2015
20:34

Pořádný šok zažili řidiči jedoucí v sobotu ráno po dálnici D1 z Prahy přes Vysočinu. Od 125. kilometru u obce Věžnice na Jihlavsku se na ně ve tmě řítilo osobní auto Škoda Octavie.

„První řidič na protijedoucí vozidlo policisty telefonicky upozornil okolo šesté hodiny. Okamžitě jsme do zhruba tří minut dálnici na Brno uzavřeli,“ informovala Blesk policejní mluvčí Monika Pátková. Mezitím namol opilý šofér (34) stačil v protisměru ujet ještě zhruba šest kilometrů.

„Poté se na 119,5 kilometru čelně střetl s maďarským kamionem. Řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do jihlavské nemocnice,“ popisovala událost policejní mluvčí.

„Policistům arogantně odmítl dechovou zkoušku,“ nechal se slyšet později jeden ze svědků nehody. Zraněného muže záchranáři převezli do nemocnice, kde lékaři zjistili, že v jeho krvi koluje 1,5 promile alkoholu.

„Řidič kamionu naštěstí vyvázl bez zranění. Zatím netušíme, proč a kde řidič Škody Octavie najel do protisměru na dálnici. Vše vyšetřujeme,“ dodala Monika Pátková. Pouhý den předtím si to po plzeňské dálnici valil v protisměru na Plzeň rumunský šofér kamionu. Ten policistům nadýchal přes 3 promile alkoholu.

gabreta ( 15. února 2015 03:11 )

Ideální by bylo, kdyby takovej nalitej blb, potkal tank!! A upřímně řeknu, že takových by mi líto nebylo!!

moiaza ( 14. února 2015 22:25 )

Čím přisnější jsou sankce za dopravní přestupky, tím více přestupku. To nechápu. Za jízdu v opilostí je to už docela slušná pálka. Přesto pije a řídí vozidla více a více "řidičů". Proč nemají podobní ochlastové strach ze zadržení policii. Není to náhodou i tím, že policii viděti je spíše vzácnost? Ze stovky řidičů, kteří denně sedají za volant opilí, jich chytnou nějaké slabé procento. Riskovat se asi vyplatí.

mak ( 14. února 2015 22:12 )

Přesně. Trocha prodlení.... Bohu díky, že se střetl s kamionem!

lobotom ( 14. února 2015 20:40 )

Nechápu proč tenhleten odpad vozí do nemocnice. Odmítám na to přispívat ze svého pojištění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání