Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rodiče vrazi nejsou! Policisté zjistili, proč zemřela malá Martinka (†5 měsíců)

Autor: Kateřina Moravcová, lmk - 
11. ledna 2015
23:09

Policie udělala tečku za záhadným úmrtím Martinky N. (†5 měsíců). Její smrt v karlovarském kojeňáku údajně zapříčinil syndrom náhlého úmrtí. Rodiče verdikt zbavil podezření, že na smrti dcerky měli vinu.

Miminko zemřelo loni v červnu za záhadných okolností v kojeneckém ústavu, poté co ho rodičům odebrala sociálka. Spekulace o tom, že by vinu za smrt své milované dcerky nesl otec Martin (42) a maminka Dana (27) z Božíčan na Karlovarsku, se nepotvrdila. „Nejsme vrazi. Před Vánocemi jsme dostali dopis, ve kterém jsou výpovědi svědků a usnesení o tom, že pachatel je neznámý a případ odložený,“ ukazuje na policejní zprávu otec Martin.

Kriminalisté pátrali po příčině úmrtí 6 měsíců. Nakonec případ zřejmě rozlouskl až znalecký posudek soudního lékaře – pediatra Jana Pajereka. Ten do policejní zprávy, kterou má Blesk k dispozici, uvedl, že holčička zemřela na syndrom náhlého úmrtí. Děvčátko podle jeho slov nebylo přehřáté, jak tvrdili svědci.

Rodiče ale v policejní zprávě překvapila jiná věc. „Je tam zmínka o tom, že v kojeňáku nebyla v postýlce funkční elektronická chůvička. Což nás šokovalo. Sestra ji údajně kontrolovala ve čtyři hodiny a po páté už volala záchranku, protože malá nedýchala. Kdyby chůvička fungovala, možná by tu Martinka byla s námi,“ lituje otec.

Syndrom náhlého úmrtí (SIDS)?

SIDS je v odborné literatuře definován jako náhlá a vzhledem k předchozímu stavu neočekávaná smrt dítěte do jednoho roku, u které se nepodaří ani při pitvě nalézt příčinu. V České republice na SIDS zemře asi 25 dětí ročně, většinou dívky.

milithmad ( 12. září 2015 23:53 )

 Musí být šílené přijít o tak krásnou, maličkou holčičku. První rána: sebere Vám dítě sociálka. 2.rána: holčička umře v ústavu, v cizím prostředí. 3.rána: Víte, že jste nic neudělali přesto obviní Vás z její smrti. 4.rána: Případ je zmedializovaný📺. Chudáci rodiče, lituju maminku a přeju moc sil.🍃🌹🍃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání