Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrah Elišky už není pod sedativy: Ukázal, jak ji zavraždil!

Autor: ljš, ČTK - 
10. listopadu 2014
14:57

Brutálně znásilnil a zavraždil svou devítiletou neteř Elišku! Teprve pětadvacetiletý vrah Roman K. ale po zadržení vyhrožoval sebevraždou, a byl proto umístěn na psychiatrické oddělení vězeňské nemocnice. K rekonstrukci odporného činu tak mohlo dojít teprve před několika dny.

 

„Rekonstrukce proběhla. Zúčastnili se jí i znalci, kteří závěry doplní do svých posudků,“ řekl dozorující státní zástupce František Stibor. Už dříve prohlásil, že kromě psychologů a psychiatrů budou obviněného muže zkoumat i sexuologové. Ti zjišťují, zda obvinění netrpí duševní či sexuologickou poruchou. Stibor odhaduje, že by případ mohl být ukončen zřejmě příští rok v lednu s návrhem na podání na obžalobu.

 

Devítiletá Eliška zmizela 8. září cestou ze školy. Kriminalisté zadrželi podezřelého během několika desítek hodin. „Kriminalisté zjistili, že muž měl děvče nejprve oslovit a poté vylákat na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla poškozená později nalezena bez známek života,“ uvedla už dříve krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Video Vrah Elišky skončil ve vazbě - Pavel Schuster, David Malík, Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Ještě před obviněním se Roman K. k činu přiznal. Zda s kriminalisty spolupracuje i nyní, nechtěl Stibor s ohledem na vyšetřování říct. „Bude ještě vyslýchán,“ doplnil.

 

Krátce po vzetí do vazby byl vrah převezen na psychiatrické oddělení vězeňské nemocnice v Brně kvůli obavám, aby nespáchal sebevraždu. Zde ho drželi pod sedativy a ve speciálním oděvu, na kterém se nemohl oběsit. Léčení už ale bylo ukončeno. „Je zpátky v kmenové (litoměřické) vazební věznici,“ potvrdil Stibor.

 

hana320 ( 13. listopadu 2014 13:00 )

laura35.... Smrt je východisko jen ať pyká úchyl hnusnej.

laura35 ( 11. listopadu 2014 05:31 )

...kvůli obavám ,aby nespáchal sebevraždu???At ji spáchá!!!Nic jiného si nezaslouží!!!Proč bychom my,danoví poplatníci mu měli platit doživotní all inclusive???

Xeen ( 11. listopadu 2014 01:58 )

Odpovídající trest nedostane. Neexistuje. I kdyby existoval, jsme moc humánní na to, abychom ho použili.

kiwi65 ( 10. listopadu 2014 23:06 )

 Doufám že dostane odpovídající trest a v krimu si s to pěkně užije.

berlin71 ( 10. listopadu 2014 22:13 )

No jo ale jak dlouho bude sedet za pro par minut blbosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání