Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Feťák kradl kola, pak se pokusil zabít jejich majitele!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
2. září 2014
08:36

Chtěl zabránit krádeži svého majetku, málem za to ale zaplatil životem. Když se muž z Vranovic pokoušel zadržet zfetovaného zloděje svých jízdních kol, utržil několik bodných ran nožem.

Když muž z Vranovic na jižní Moravě zaparkoval u svého domu osobní auto se střešním nosičem, na kterém měl dvě jízdní kola, netušil, jaká hrůza ho čeká. Těsně před půlnocí ho vzbudil hluk z ulice, a když se podíval ven, viděl dva muže, jak se snaží kola z nosiče odcizit.

Vyběhl za nimi ven z domu, a zatímco jednomu ze zlodějů se podařilo kola zmocnit a ujet, druhého poškozený dostihl a snažil se jej zadržet. "Pachatel se však nemínil vzdát, na poškozeného zaútočil nožem a utekl. Hned několikrát jej bodnul a způsobil mu zranění, které jen shodou náhod nemělo smrtelné následky," řekla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Zloděj přitom na místě nechal svůj mobilní telefon, díky čemuž jej kriminalisté dokázali rychle identifikovat a vyhlásili po něm pátrání. Zadrželi ho hned druhý den po poledni, proháněl se totiž na kole po dálnici.

"Nejen, že sedmatřicetiletý muž neměl na kole na dálnici co dělat, byl navíc pod vlivem pervitinu a v celostátním pátrání. Příslušníci jej zadrželi a předali kriminalistům k dalším úkonům. Vyšetřovatel jej následně obvinil ze spáchání pokusu zločinu vraždy a přečinu krádeže. Na verdikt soudu si obviněný počká ve vazbě. Z krádeže byl obviněn také jeho komplic a ještě třetí muž, který se na krádeži podílel," uvedla mluvčí.

bersimalinecka ( 2. září 2014 09:32 )

A to se musí majitel ještě modlit jestli ho neklepl po palici moc aby se nedostal do průšvihu sám!!!!!Jinak by šel v tomhle byrokratickém bordelistánu do vězení on

bersimalinecka ( 2. září 2014 09:31 )

přesně tak - proč myslíte že soudy s nimi jsou třeba až za rok od spáchání trestného činu i když jsou pádné důkazy.Podle mě jsou na státní útratu zbaveni závislosti na fetu a až potom může následovat basa.Umí si někdo představit nějakou věznici kde má půlka vězňů absťák?!.Tak už jen proto s vámi na stopro souhlasím.

jsemtady ( 2. září 2014 09:07 )

Vymaštěné fetky na místě střílet!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání