Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dramatický boj o život: Matka s dcerou byly 20 minut pod vodou

Autor: Jitka Pecharová, lvi - 
13. června 2014
15:30

O zázrak prosí rodina a kamarádi Markétky F. (13) z Turnovska. Ta bojuje o život po havárii, při níž její matka - učitelka autoškoly Šárka F. (†46), sjela s fabií do rybníka. Sama přitom po převozu do nemocnice zemřela.

Spolužáci a kamarádi zraněné žákyně 7. třídy po nehodě na facebooku založili stránku, kde vyjádřili podporu dívky v boji o život. „Hlavně nechoď do tunelu,“ napsal Tonda a spousta dětí ve škole si na ruku napsala: "Markéto, ty to dáš, ty to zvládneš!"

Jakkoli jsou vzkazy od kamarádů a spolužáků slibné, prognózy nikoli. Pokud totiž Markétka přežije, zřejmě nebude žít život, jako předtím. Její mozek může být vážně poškozený, jelikož pod vodou strávila bez kyslíku neskutečně dlouhých 20 minut v bezvědomí. „Mají ji odpojit z umělého spánku a pak je to jen a jen na ní, jestli tu s námi zůstane. Kdyby jo, bude mít těžké následky, například ochrne,“ napsala na facebook Kristýna, Markétčina kamarádka z vedlejší třídy. „Já osobně bych chtěla jít za mámou,“ přiznala dívka.

Záhadná příčina...

Příčina zmíněné tragické nehody zatím není jasná a je stále předmětem policejního šetření. Nešťastná událost se stala se jen kousek od Markétky domova, jen pár minut jízdy od bydliště, které je jen ironií osudu v ulici U rybníka.

Jisté je jen to, že matka s Markétkou vyrazily z domu zhruba po půl osmé ráno ve vozidle autoškoly. Po krátké jízdě vyjela do protisměru, vůz narazil do zábradlí a převrácený na střechu spadl do rybníku.

Matka patrně chtěla odvézt dceru do školy do nedalekého Turnova a zřejmě poté pokračovat do práce. Sama byla dobrou řidičkou, živila se totiž jako instruktorka autoškoly svého manžela.

xxxx678 ( 13. června 2014 16:57 )

Yes

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání