Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Muž ujížděl policistům v kradeném autě. Zastavila ho až střelba a silné krvácení!

Autor: Jiří Čada, lvi - 
4. června 2014
07:03

Honičku, jak vystřiženou z akčního filmu, zažila dvojice hlídkujících policistů v nočních ulicích Třebíče. Pustili se do pronásledování pětadvacetiletého muže z Ostravska. Během honičky ho postřelili do lýtka!

Výtečník měl v podobných kouscích zřejmě praxi, protože v hledáčku policie nebyl poprvé. „Policejní hlídka se nad ránem pokoušela zastavit projíždějící Škodu Octavii, která na Třebíčsku už figurovala v předchozí trestné činnosti,“ informovala o situaci mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

Jan D. (25) za volantem vozidla však na znamení policistů nereagoval a snažil se ujet z města směrem na Telč. „Policisté řidiče pronásledovali. Ten u obce Štěměchy nečekaně odbočil z hlavní silnice na polní cestu vedoucí k lesu,“ popisovala mluvčí zběsilý úprk řidiče, který po celou dobu svého pronásledování se snažil policejní vozidlo vytlačit ze silnice. Před lesem nečekaně zastavil.

Policisté se zbraněmi v rukou ho vyzvali k opuštění vozidla. V tu chvíli řidič zařadil zpátečku a nacouval do policejního vozidla, které značně poškodil. „Policisté naštěstí stačili uskočit. Řidič pak vyrazil po lesní cestě do nitra lesního porostu. V ten okamžik policisté použili služební zbraně,“ popsala zákrok policejní hlídka Dana Čírtková.

Vůz byl kradený

Na místo okamžitě dorazily policejní posily včetně vrtulníku s termovizí a psovodů. „Hledaný muž z Ostravska, který má za sebou bohatou trestnou minulost, byl později nalezen zraněný v lesním porostu a předám k ošetření přivolaným záchranářům,“ dodala policejní mluvčí. Vozidlo nalezené na místě bylo kradené.

Muž byl posléze okamžitě převezen do nemocnice v Třebíči, kde byl ihned operován. Rovněž utrpěl velkou ztrátu krve.

V nemocnici ho hlídají policisté. Dnes by mu navíc mělo být sděleno konkrétní obvinění a návrh na vazbu. Ve čtvrtek nebo nejpozději v pátek by pak měl být převezen do Brněnské vazební věznice.

beda888 ( 4. června 2014 11:56 )

Nuuuu, myslím, že v USA a nebo SSSR, nebo Chině by již nebylo koho převézt k ošetření. Nějak se nám ty útěky množí. Dokud se nepřitvrdí ze strany policie a soudů, tak s tím nic nenaděláme. Jediné štěstí, že nikoho nezranil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání