Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie na Slovensku: Muž zastřelil mladý pár a poté obrátil zbraň proti sobě!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: Nový Čas, lm - 
25. května 2014
10:36

Letošní poslední květnový víkend se zapíše černým písmem do historie. V sérii střeleb, která se odehrála po světě zemřelo celkem 14 lidí. Poslední tragédie se stala v sobotu ve slovenském Prešově, kde muž (†27) zastřelil mladý pár a poté i sebe.

Tragédie se odehrála v sobotu v půl desáté večer na parkovišti na Františkánském náměstí v Prešově. Podle informací Nového Času muž idetifikovaný jako Drahomír R. (†26) přistoupil k zaparkovanému červenému osobnímu autu značky Seat Cordoba, v kterém legálně drženou pistolí Taurus Brasil kalibru 9 mm zastřelil druhého muže - Richarda G. (†27) a ženu - Václavu Ch. (†20).

Drahomír po incidentu obrátil zbraň proti sobě. Záchranáři ho těžce zraněného odvezli do nemocnice, lékaři mu už ale nemohli pomoci.

Trojice měla podle všeho mezi sebou partnerské neshody. Policie předpokládá, že motivem střelby byla žárlivost. Drahomír byl bývalý přítel Václavy. Rozešel se s ní přibližně před měsícem. Policie neevidovala žádné podněty, které by naznačovaly, že se něco takové stane.

Podle informací serveru noviny.sk vrah soka v lásce zasáhl 6 smrtelnými ranami do hrudníku. Děvčeti pak prostřelil hlavu. Richard, který údajně před pár dny oslavil 27. narozeniny, měl ukončené vysokoškolské vzdělání a pracoval v místní společnosti.

"Je to hrozné, takový mladý člověk ... Nebohý Richard byl inženýr, jeho rodina je v šoku. Kvůli žárlivosti na mladou ženu zastřelit dva lidi a sebe? Kde ten Prešovčan nechal rozum?" řekla pro Čas.sk sousedka zastřeleného mladého muže z obce Vítěz.

Tragédie se zařadila do série střeleb, která se odehrála v posledních dnech. V pátek večer dvaadvacetiletý Elliot Rodger v Kalifornii v USA zastřelil šest lidí a poté také obrátil zbraň proti sobě. Sobotní střelba v židovském muzeu v Bruselu si vyžádala čtyři mrtvé. Útočník je zatím neznámý.

zelena.karkulka ( 26. května 2014 00:56 )

Tys tu chyběl-což myslím doopravdyne ironicky

odol ( 25. května 2014 16:37 )

Dobré

balin ( 25. května 2014 16:30 )

to patrilo koko61

balin ( 25. května 2014 16:29 )

iste, veď Drahomír aj Václava sú typické slovenské mená

lunatic ( 25. května 2014 15:36 )

Ano - ale možná? i pro jiné  - konám dobro;já se toho věku patrně nedožiju... I když vlastně se cítím stár již i ve svém věku.

Zobrazit celou diskusi