Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlípný farář Erik: Obvinili ho z dalších dvou znásilnění!

Autor: ljš - 
23. května 2014
10:10

Hledaly v něm důvěrníka a rádce, on je ale podle vyšetřovatelů znásilňoval a pohlavně zneužíval. Havlíčkobrodský kněz Erik T. (52) byl obviněn ze znásilnění dalších dvou žen.

"Na výzvu se přihlásily další ženy, poté bylo v dubnu rozšířeno obvinění a proběhly další výslechy. V rozšíření obvinění jsou další dvě poškozené a vím, že se přihlásila ještě třetí. Žádná z těch dalších žen už není nezletilá," řekla deníku Mladá fronta Dnes obhájkyně kněze Jitka Michálková.

Prověřování duchovního, jemuž hrozí až deset let vězení, zahájilo oznámení od sedmatřicetileté ženy. Uvedla, že na ni muž od léta 2012 vyvíjel v havlíčkobrodském bytě psychický nátlak a že ji pak koncem loňského roku čtyřikrát znásilnil. "Muže jsme usvědčili i z další mravnostní trestné činnosti, které se měl dopustit na teprve třináctileté dívce ze Svitavska," uvedl už dříve David Spilka z havlíčkobrodské policie.

Havlíčkobrodští kriminalisté se případem zabývají od počátku loňského prosince. Podezřelého zadrželi letos v únoru v Praze před bytem, který muž příležitostně využíval. Obvinili ho ze sexuálního nátlaku, znásilnění, pohlavního zneužití a ze zneužívání dítěte k výrobě pornografie. Muž je ve vazební věznici v Hradci Králové. Hradecký diecézní biskup Jan Vokál postavil obviněného duchovního mimo službu.

vary ( 23. května 2014 10:26 )

Je to hnusák, ale hnus je, jak se na tom chce někdo přiživit. Proč s tím najednou vylejzaj teď? Přijde mi to jako u Bartáka. Tam ty holky byly taky všechny hrozný světice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání