Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zátah v Islámské nadaci: Muže (55) obvinili kvůli rasistické knize

Autor: ČTK, ljš - 
26. dubna 2014
17:23

Policie po pátečním zásahu v Islámské nadaci v Praze dnes odpoledne obvinila pětapadesátiletého muže české národnosti z podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Obviněný je z Prahy, hrozí mu až deset let vězení. Na facebooku se pak objevilo video ze zátahu, který proběhl přímo při modlitbě.

"Zadržený muž je podezřelý, že měl v České republice zajistit překlad a vydání knihy šířící svým obsahem rasismus, antisemitismus, xenofobii a násilí proti takzvaným méněcenným rasám, kterou měl následně distribuovat prostřednictvím nabídky na internetu, internetového knihkupectví i přímého prodeje v určených místech," popsal mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták po zadržení obviněného. Jeho stíhání je vedeno na svobodě.

Policie v pátek zasahovala v objektech Islámské nadace nedaleko Václavského náměstí a na Černém Mostě v Praze, kde se scházejí muslimové. V prohlídkách pokračovala do dnešního dopoledne. Policisté v rámci zásahu předvedli zhruba dvě desítky lidí, u několika z nich cizinecká policie zahájila řízení o vyhoštění. Jeden člověk je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Už dříve Hanták dementoval tvrzení v některých médiích, že při prohlídkách byly nalezeny zbraně a výbušniny.

Název knihy, kvůli které byl muž obviněn, ÚOOZ nebude po dohodě se stáním zastupitelstvím upřesňovat, protože nechce knize dělat reklamu. Podle informací mohl zásah údajně souviset s knihou Základy tauhídu-Islámský koncept Boha. Bývalý muslim Lukáš Lhoťan v pátek řekl, že kvůli knize nedávno podal trestní oznámení. Podle něj jsou v ní extrémní muslimské názory a vydalo ji Ústředí muslimských obcí v ČR s Islámskou nadací.

Podle přímých účastníků zásahu v centru Prahy policisté narušili hlavní páteční modlitbu, která má pro muslimy zvláštní význam a scházejí se při ní v mešitě. Stěžovali si například indonéští diplomaté. Podle svědků bylo uvnitř mešity kolem stovky lidí. "Policie nás zajistila a lustrovala. Pořád jsme dostávali pokyn, abychom měli hlavu dole," popisoval zásah novinářům jeden z mužů poté, co byl z mešity propuštěn.

Na facebooku se objevilo video, která má být přímo ze zátahu:

tummy ( 27. dubna 2014 19:11 )

Nyní přijde trochu silnější káva. Deut 2:31-37 Hospodin mi řekl: „Pohleď, už to začíná! Vydávám ti Sichona i jeho zem. Začni si ji podmaňovat a obsaď ji.“ … Tenkrát jsme dobyli všechna jeho města. Každé z nich jsme vyhladili jako proklaté včetně mužů, žen i dětí. Nikoho jsme nenechali naživu. Z dobytých měst jsme si rozebrali dobytek a kořist. … Hospodin, náš Bůh, nám je všechny dal

tummy ( 27. dubna 2014 19:08 )

OMlouvam se nejak se to otisklo vicekrat... Nyní přijde trochu silnější káva. Deut 2:31-37 Hospodin mi řekl: „Pohleď, už to začíná! Vydávám ti Sichona i jeho zem. Začni si ji podmaňovat a obsaď ji.“ … Tenkrát jsme dobyli všechna jeho města. Každé z nich jsme vyhladili jako proklaté včetně mužů, žen i dětí. Nikoho jsme nenechali naživu. Z dobytých měst jsme si rozebrali dobytek a kořist. … Hospodin, náš Bůh, nám je všechny dal

tummy ( 27. dubna 2014 19:02 )

BiBLe Numeri 15:32-36 Jednou, když byli synové Izraele na poušti, přistihli muže, jak v sobotní den sbírá dříví. … Hospodin pak řekl Mojžíšovi: „Ten muž musí zemřít. Ať jej celá obec za táborem ukamenuje.“ Celá obec ho tedy vyvedla za tábor a kamenovali jej, až zemřel, jak Hospodin Mojžíšovi přikázal. Ano, sbírání větviček v sobotu je jistě velmi těžký zločin. Ten muž si nejenže zasloužil nadevší pochybnost zemřít, ale prostá smrt by pro něj byla příliš mírná. Za práci v sobotu je vhodné aby člověk před smrtí ještě hodnou chvíli trpěl – ukamenování je pro něj to pravé. Numeri 15:32-36 Jednou, když byli synové Izraele na poušti, přistihli muže, jak v sobotní den sbírá dříví. … Hospodin pak řekl Mojžíšovi: „Ten muž musí zemřít. Ať jej celá obec za táborem ukamenuje.“ Celá obec ho tedy vyvedla za tábor a kamenovali jej, až zemřel, jak Hospodin Mojžíšovi přikázal. Ano, sbírání větviček v sobotu je jistě velmi těžký zločin. Ten muž si nejenže zasloužil nadevší pochybnost zemřít, ale prostá smrt by pro něj byla příliš mírná. Za práci v sobotu je vhodné aby člověk před smrtí ještě hodnou chvíli trpěl – ukamenování je pro něj to pravé. Numeri 15:32-36 Jednou, když byli synové Izraele na poušti, přistihli muže, jak v sobotní den sbírá dříví. … Hospodin pak řekl Mojžíšovi: „Ten muž musí zemřít. Ať jej celá obec za táborem ukamenuje.“ Celá obec ho tedy vyvedla za tábor a kamenovali jej, až zemřel, jak Hospodin Mojžíšovi přikázal. Ano, sbírání větviček v sobotu je jistě velmi těžký zločin. Ten muž si nejenže zasloužil nadevší pochybnost zemřít, ale prostá smrt by pro něj byla příliš mírná. Za práci v sobotu je vhodné aby člověk před smrtí ještě hodnou chvíli trpěl – ukamenování je pro něj to pravé. Numeri 15:32-36 Jednou, když byli synové Izraele na poušti, přistihli muže, jak v sobotní den sbírá dříví. … Hospodin pak řekl Mojžíšovi: „Ten muž musí zemřít. Ať jej celá obec za táborem ukamenuje.“ Celá obec ho tedy vyvedla za tábor a kamenovali jej, až zemřel, jak Hospo

tummy ( 27. dubna 2014 17:41 )

 favorit myslim ze te pekne zere otazka pristehovalcu nezapomen ze ty sam si jednim z nich.nesouhlasim v mnichove je velike mnozstvi muslimu mluvi nemecky pracuji maji vysoka postaveni.nasi pribuzni jedna je vedouci banky atd. to ze se najdou nemakacenkove to je vsude I britove se nepredrou sleduji satelitni programy z britanie o ruznych lidskych problemech. ja sama jsem momentalne pristehovalec a jsem eada ze mam dobre sousedy a zatim me nikdo nevyhodil jako bilou svini.. caboj nezvelicuj nikdo te bechce ovladnout siris paniku meli by te zavrit. ti lide nechteji nuc nez si moci kouoit knihu o islamu a precist si ji. kdyz kdejaky pisalek muze zverejnovat sve blaboli proc by si nemohli muslimove a propo nejrozsizenejsi nabozenstvi vytisknout a precist knihu ktera je Bohuliba. kdyz ctu ty vase hlasky je mi na ..... zamyslete se trochu nad tou histerii

cabogaj ( 27. dubna 2014 13:37 )

Islám nebrat. Alou do své země, tam je to správné místo. Tady jsou nevítaní. Tak to vidím já, nemluvím za národ. Chtějí ovládnout svět, bohužel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání