Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Majitel zavolal policisty kvůli vloupání: Policisté u něj našli tolik zbraní, že by vybavil četu!

Autor: ČTK, lm - 
18. dubna 2014
07:02

Hodně překvapení byli policisté v Čejeticích na Strakonicku, když přijeli do restaurace kvůli "obyčejné" vloupačce. Majitel restaurace měl totiž ve skryté místnosti téměř stovku zbraní, včetně kulometu a několika samopalů. Nejméně desítky zbraní jsou funkční.

Paradoxem je, že policisty zavolal sám restauratér kvůli vloupání. Zřejmě nepočítal s tím, že policisté prohledají jeho podnik opravdu důkladně. Muž byl zadržen pro podezření z nedovoleného ozbrojování.

Majitel objektu zavolal na policii, protože údajně vyrušil ozbrojeného zloděje při vloupání do své restaurace. "Profesionálové ze zásahové jednotky ale nalezli v domě místo očekávaných pachatelů sklad zbraní a munice. V částečně skryté místnosti objevili kulomet, samopaly, pistole a náboje," popsal zásah mluvčí policie Jiří Matzner. "Na místě proto pracoval také policejní pyrotechnik a specialista na balistiku," doplnil.

Nalezených zbraní bylo 99. "O skutečnosti, jak je která zbraň střelbyschopná, rozhodnou až následné expertizy. Podle prvotního šetření by mohlo být funkčních několik desítek zbraní," uvedl policejní mluvčí.

pepazdp ( 18. dubna 2014 10:22 )

Udivuje to jenom toho kdo zbraním nerozumí. Aby byla zbraň neschopná střelby a mohl jí mít v držení člověk i bez zbrojáku, musí být upravena jedním z konkrétních nepřehlédnutelných způsobů. Pokud tomu tak není, je automaticky předpokládáno, že jde o střelbyschopné zbraně. Nezbývá než podotknout, že ten K0K0T co si zavolal policajty do baráku kde měl tohle všechno, je dost blbej

zabibol ( 18. dubna 2014 09:15 )

Asi se už chystal na Putlera a jeho ruskou armádu.

petrusaa ( 18. dubna 2014 08:43 )

Jak hned vědí,že jsou střelbyschopné,to mě udivuje,ale jsou tam hezké kousky,vojenské museum by zajásalo,ta italská Beretta,je fakt hezká.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání