Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vražedkyně v bikinách promluvila: Když jsem utíkala, Andrew ještě žil

Autor: lvi - 
11. dubna 2014
12:37

Záhadná smrt britského milionáře burcuje Slovensko. Krásná modelka Mária Kukučová (24) je podezřelá z vraždy svého expřítele Andrewa Bushe (†48), kterého údajně zastřelila. Modelka, která je nyní ve vazbě, ale tvrdí, že po jejím odjezdu ze španělského letoviska její někdejší přítel žil.

Včerejší rozhodování Krajského soudu v Trenčíně o vazbě Kukučové bylo velice emotivní a vypjaté. Po dvou hodinách nakonec soudce vynesl nekompromisní vazební povinnost. „Během výslechu zadržená uvedla, že když odjížděla ze Španělska, nevěděla o tom, že poškozený je mrtvý. Tuto skutečnost se dozvěděla až mimo území Španělska. Před soudcem uvedla, že opustit Španělsko se rozhodla z obavy o svůj život a zdraví,“ uvedl mluvčí Krajského soudu v Trenčíně Roman Tarabus.

Zajímavé je, že soud se vůbec nezaobíral otázkou, zda Kukučová na svého přítele střílela či nikoli. „Touto skutečností se soud nezaobíral, protože slovenské soudy ve vydávacím procesu nezkoumají otázku viny nebo neviny,“ vysvětlil mluvčí trenčínského soudu.

Vydají ji do Španělska?

Kukučová si vazbu zatím odpykává v ilavské vazební věznici, kde stráví maximálně 40 dní. Během této doby musejí španělské úřady doručit slovenským justičním orgánům originál evropského zatykače na podezřelou. Potom slovenská prokuratura podá soudu návrh, aby souhlasil s umístěním ženy do vydávací vazby. Tato procedura je součástí obvyklého postupu slovenských úřadů v řízení o vydání zadržené osoby k trestnímu stíhání do ciziny.

Slovenský soud zatím nezkoumal, zda je vydání Kukučové do Španělska přípustné. "Podle soudu existuje obava, že pokud by zadržená osoba byla ponechána na svobodě, mohla by zmařit vydávací řízení," uvedl Tarabus k rozhodnutí soudce o vazbě.

Britský podnikatel Bush byl o víkendu zavražděn ve své vile ve španělském pobřežním regionu Costa del Sol. Britská média s odvoláním na informace policie dříve napsala, že právě jeho bývalá přítelkyně Kukučová je hlavní podezřelou. Na Bushe a jeho novou milenku údajně čekala ve vile, pak ji svědci viděli chvatně odjíždět z místa činu v jednom z Bushových luxusních vozů.

Kukučová se vrátila v úterý do vlasti a přihlásila se na policii. Kriminalisté ji posléze zadrželi a umístili do policejní cely. "Do rukou slovenské policie jsem se vydala v domnění, že mi země poskytne ochranu a bez dostatečných důkazů mě do Španělska nevydá. Protože to celé proběhlo úplně jinak, než se píše,“ vzkázala prostřednictvím svého obhájce Kukučová.

setroseuros ( 13. dubna 2014 22:29 )

Taky dobry! Pry , ze je mrtev se dovedela, kdyz utikala ze Spanelska, protoze mela obavy o svuj zivot! ale v prvnim rozhovoru rekla , ze po nem strilela ! Zrejmne uz i tu sikovna hra advokatu!

roxana11111 ( 12. dubna 2014 23:22 )

yourhero

mrdkazeman ( 12. dubna 2014 08:35 )

Doufám,že bude žalovat Blesk za ten nadpis Vražedkyně v bikinách.Nikdo neví jestli to udělala,spíše ne,ale jak to tak vypadá,Blesk už ji odsoudil,stejně jako Kramnýho.Všechno registruju a uschovávám vy mršiny,jednou se z toho poserete!

lysohlavek02 ( 12. dubna 2014 00:30 )

ančekubahajnej..seš ňáká chytrá ...nechrápala si dneska v knihovně??

anka ( 12. dubna 2014 00:24 )

takovych chlapu je hafo, a ani nemaji tolik penez....nejsou schopni navazat normalni vztah se zenou k jejich veku....a tak honi mlade holky, ktere nevi o zivote nic, a kdyz jich maji plne zuby tak je vymeni.....anebo si je vezmou....osobne si myslim, ze v zivote stastnejsi jsou ty, ktere byly poslany k vode....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání